The Village Україна складає список популярних та малолюдних одеських пляжів, до яких легко дістатись у межах міста.

 Ланжерон

Найстаріший пляж в Одесі. Головна перевага – Ланжерон знаходиться найближче до центру міста, до нього можна потрапити через парк Шевченка. У 19 столітті тут була дача губернатора Олександра Ланжерона, від якої нині залишилася лише арка при в'їзді у парк. На Ланжероні багато закладів та людно.

Пляж відомий набережною з фонтанами біля дельфінарію «Немо». При вході на Ланжерон є дитячий майданчик, а також мотузковий парк «Дереволаз, розваги в якому коштують від 50 грн.

Серед одеситів тут популярні ресторан Terrace та Р1 Prosecco Bar, в якому часто відбуваються вечірки та концерти.

На міських пляжах можна орендувати шезлонги від 50 грн. Є також простір для безкоштовного відпочинку на піску.

Зверніть увагу на Причал № 1 – ресторан та пляж, який також доступний людям з інвалідністю: тут є пандус, відкритий літній душ, безкоштовні зони та шезлонги.

 Відрада

Ще один популярний пляж із великою кількістю закладів. Розташований одразу за Ланжероном. Візитівка – жовтий камінь, біля якого роблять багато фотографій, та канатна дорога. На ній можна спуститися до пляжу або піднятись на Французький бульвар за 35 грн. На фото – заклад Bright on Beach Odessa.

 «Собачий» пляж

Сюди люди приходять гуляти та купатися з собаками, проте багато хто відпочиває і без тварин. До пляжу доведеться спускатися схилом, на пляжі – кілька смітників та роздягальня. З переваг – собачий пляж мальовничий і малолюдний.

 Дельфін

Уздовж пляжу розташовано кілька закладів. Уночі тут часто проходять вечірки, проте вдень – тихо, якщо порівнювати з Ланжероном чи «Відрадою». Тому «Дельфін» є компромісом для тих, хто любить комфортні і водночас спокійні пляжі. Заклади: True Man Hot Boat, Caleton та Noir. Поруч із Caleton – пляж для людей з інвалідністю. Він має роздягальні, літній душ і пандус.

Ціни: True Man – шезлонг чи гамак коштують 50 грн

бунгало – 400 грн

Caleton – шезлонг 100 грн

шатер – 700 грн

 Жовте каміння

Розташований за Калетоном. Це не класичний пляж, скоріше популярна локація для фотосесій, натуристів та відпочинку подалі від барів та натовпу. Над «Жовтим камінням» знаходиться спортивний і баскетбольний майданчики. З пляжу можна перейти до скандальної забудови, куди досі навідуються активісти.

 Чкалівський

Відомий зручними дерев'яними сходами від санаторію імені Чкалова. Але спочатку радимо прогулятися територією – тут розташовано чотири дачі кінця 19 століття та неймовірна закинута оранжерея Маразлі. Ближче до вечора на Чкалівському пляжі багато сміття. З плюсів – цього літа там з'явилася пляжна версія Agharti – місця, де можна послухати електронну музику та подивитися фільми біля моря.

 Скеледром

Лайфхак для тих, хто шукає пляж з найменшою кількістю людей. Плавати тут потрібно обережно – замість піску галька, подекуди слизькі камені, з води стирчать кілька шматків заліза. Сюди можна вільно зайти, потрібно лише подзвонити охоронцю у ворота. На території є готель, можливість зупинитися з наметом та орендувати альтанку на вечір.

Один підйом на скелелазному стенді – 50 грн, година тренування – 120 грн. Також можна оформити абонемент.

 Аркадія

Найпопулярніший пляж Одеси. Тут зосереджена велика кількість клубів та барів, на більшості пляжів відпочивають лише на шезлонгах. На Аркадійській алеї можна не лише поїсти морозиво та відвідати атракціони, але й зробити невеликий шопінг.

В Аркадії можна знайти відомі Ibiza, Itaka, Portofino, Mantra тощо. Шезлонги в Ibiza коштують 150 грн у вихідні, в Itaka – від 200 грн. Якщо пройти клуби, натрапите на літній спортивний майданчик ЕБШ.

(Фото з сайтів та соціаних мереж закладів Ibiza, Itaka, спортивного клубу ЕБШ, торгово-розважального комплексу Аркадія Сіті)

 13-а станція Великого Фонтану

Ще один пляж із закладами, де порівняно спокійно. Він розташований у годині їзди від центру міським транспортом. Серед закладів варто звернути увагу на «Пісок» та цьогорічний Bardobar із буккросингом та електронну музикою.

 15-14 станції Великого Фонтану

Тут можна відпочити на чистому пляжі без барів та шезлонгів. Радимо спуститись сходами із санаторію імені Горького. Бонус – тут ви можете погуляти парком та довкола маєтку 19 сторіччя.

 Золотий берег

Найвіддаленіший пункт нашої підбірки. Набережна – популярне місце для прогулянок. Є як порожні пляжі, так і з шезлонгами та закладами. З мінусів, дитячий майданчик – платний (30 грн).

фото: 1 - Р1 Prosecco Bar, Причал №1, Telnyashka Beach, “Немо”; 2 - Bright on Beach Odessa, Олександр Населенко; 3 - Фото автора; 4 - True Man Hot Boat, Caleton, Noir;

5 - Фото автора; 6 - Agharti Beach; 7 - Скеледром; 8 - Ibiza, Itaka, ЕБШ, торгово-розважального комплексу Аркадія Сіті; 9 - “Песок”, Bardobar; 10 - Фото автора; 11 - Фото автора.