7 текстів The Village Україна, які найбільше читали у 2017 році. Якщо не встигли з ними ознайомитися – зараз саме час.

 У мене немає вищої освіти

«В Україні повністю застаріла система освіти. Нам потрібно робити інститут підмайстрів. Нові айтішні компанії, наприклад, просто наймають стажерів, навчають їх на практиці і потім беруть на роботу».

Історії колишніх студентів, які з різних причин не довчились в університетах, але змогли стати успішними у своїй справі.

 Читати

Даша Кацуріна та КНУ імені Тараса Шевченка

 У мене раптово помер чоловік

«Щохвилини тебе просто розриває від нещадності людей навколо».

Історія про Сашу Панасюк, у якої кілька років тому раптово помер чоловік, під час гри у футбол. Ми дізнавалися, як допомогти собі самому у такій складній ситуації, а також що можуть зробити близькі люди, аби стало легше. Ми зробили з цих висновків поради, які можуть стати у пригоді в непростих життєвих ситуаціях.

 Читати

Саша Панасюк. Фото: Володимир Шуваєв

 Як нелегально потрапити на Байконур, зняти фільм і втекти від ФСБ

«Протягом всього шляху у нас було зневоднення. Треба розуміти, що серед цієї пустелі в цехах стоїть температура 40-47 градусів, а вологість повітря близько 10%. Наприклад, у Києві вологість повітря приблизно 50%. Протягом всього перебування ми пили по ковтку на годину. І ти настільки цю воду чекаєш, що маленький ковток тримаєш у роті п’ять хвилин».

Історія про міських дослідників з проекту Insiders Project, які нелегально пробралися на космодром у Казахстані та вижили в степу при + 45°C.

 Читати

На космодромі «Байконур». Фото Insiders Project, Ангел Ангелов

 Я – алкоголік

«Треба реально зрозуміти катастрофічність ситуації, зізнатися хоча б собі, що це вже нормальне таке дно».

Історія про літературного критика Євгенія Стасіневича, який вийшов із реабілітаційного центру для хімічно залежних у Києві. Говоримо про те, що таке алкоголізм, як відвикають від алкоголю і що робити, якщо вирішив припинити вживати.

 Читати

Євгеній Стасіневич. Фото: Анна Мурзіна

 Ярослава Гресь: «Ми просто не знали, що так не можна»

«Секрет успіху – в тому, щоб викликати обурення у якомога більшої кількості людей».

Конспект лекції Ярослави Гресь – засновниці агенції Gres Todorchuk PR, яка п’ять років займається культурними та соціальними проектами, серед яких – «Музей новин», Kyiv Sculpture Project, книга «Euromaidan – History in the Making».

 Читати

Ярослава Гресь під час лекції у К-А-М-А

 Я переїхала до райцентру працювати вчителькою

«Побувши вчителем, я розумію, звідки виникають оці всі фрази: "А голову ти вдома не забув"».

Колишня студентка Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка та учасниця програми лідерського розвитку «Навчай для України» Ірина Пупко переїхала з Києва до Кагарлика, щоб два роки працювати вчителькою у місцевій школі.

 Читати

Фото: «Навчай для України», Ірина Пупко

 Я працюю у «Літаючій тарілці»

«У нас були перші ксерокси. Мені доводилося водити екскурсії, щоб люди побачили, що це таке».

Найпопулярніший текст рубрики «Де ти працюєш». Історія про «літаючу тарілку» – будівлю УкрІНТЕІ на вулиці Антоновича, яка тепер переживає непрості часи і потребує ремонту.

 Читати

Будинок «Літаюча тарілка». Фото: Андрій Шурпенков