Власник землі біля парку Андрія Малишка почав розбирати паркан, який встановив 10 серпня з метою забудови території, повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

Це сталося після того, як Департамент міського благоустрою анулював контрольну картку на тимчасове порушення благоустрою 2014 року й видав припис на демонтаж паркана.

За словами мера, Київрада продала цю ділянку в приватну власність у 2009 році. У 2010-му територія двічі змінила своїх власників. КМДА та прокуратура подавали позови до суду, у задоволенні яких було відмовлено.

10 серпня 2020 року компанія-землекористувач встановила паркан спочатку під виглядом «благоустрою території», а потім вивісила будівельний паспорт: мали будувати громадсько-житловий комплекс з центром дитячої творчості та закладами торгівлі.

«Аби не допустити будівництва, місто розглядає питання викупу земельної ділянки біля парка імені Малишка в приватного власника для суспільних потреб, а саме розширення території парку», – каже Кличко.


 Почати забудову в парку Малишка намагаються не вперше: у 2019 році там встановлювали стовпи, щоб огородити зону будівництва. Близько 50 місцевих жителів тоді влаштували протест.

Фото: Пресслужба Віталія Кличка

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі