В Україні 18 квітня 2021 року почнуть робити щеплення вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech, повідомив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Вакцинація препаратом Pfizer розпочнеться 18 квітня з Київської області, а з 19 квітня – у решті регіонів України.

Хто отримає перші щеплення вакциною Pfizer?

Щеплення вакциною Comirnaty насамперед отримають персонал і мешканці будинків для літніх людей, прикордонники та працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Як розподілять вакцину?

Вакцину Pfizer розподілять по 1170 доз у кожну з областей та місто Київ. Разом з препаратом доставлятимуть розчин для його розведення, шприци та коробки для безпечної утилізації медичних відходів.

Як доставлятимуть вакцину до регіонів?

Логістична компанія щотижня (за необхідності частіше) доставлятиме вакцину Pfizer партіями з центрального складу у Києві, де вона зберігатиметься у холодильниках за температури від -60°C до -80°C, до регіональних складів.

З регіональних складів розморожену вакцину забиратимуть мобільні бригади та виїжджатимуть у місця проведення щеплення. Мобільна бригада має використати вакцину протягом 120 годин з моменту розмороження.

Термін зберігання вакцини після розведення: 6 годин.


Перші 117 тисяч доз вакцини Pfizer доставили в Україну 16 квітня 2021 року. Для перевезення першої партії вакцини Pfizer за результатами відкритого тендеру обрали приватну логістичну компанію «Фармасофт».

Comirnaty – це торговельна назва вакцини виробництва Pfizer-BioNTech.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі