Щеплення китайською вакциною CoronaVac від компанії Sinovac Biotech будуть робити маломобільним групам населення, повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Вакцина CoronaVac – однодозна (на відміну від десятидозного препарату Covishield), тому її будуть використовувати в тих випадках, коли не можна забезпечити розлив.

«Зокрема, пріоритет зроблять на маломобільну групу населення похилого віку для того, щоб наші мобільні бригади проїжджали по місцях проживання маломобільних людей і провакцинували цим препаратом маломобільних людей, а також їхніх опікунів», – заявив Ляшко. За його словами, орієнтовна кількість таких людей – 40 тисяч.

Друге щеплення вакциною CoronaVac планують робити через 20 днів після введення першої дози.

Станом на 26 березня 2021 року вакцина CoronaVac проходить завершальну стадію погодження ВООЗ для екстреного застосування. Результати очікують після 29 березня.


CoronaVac – це інактивована («вбита») вакцина проти COVID-19 китайської компанії Sinovac Biotech, ефективність якої становить 83,5% – результати третьої фази клінічних випробувань у Туреччині, у якій взяли участь понад 10 тисяч людей. Зберігається за температури від +2°С до +8°С.

Її вже використовують у Китаї, Бразилії, Мексиці, Чилі, Туреччині, Індонезії, Таїланді, Малайзії. 10 березня 2021 року в Україні вакцину CoronaVac зареєстрували для використання. А 26 березня 215 тисяч доз препарату доставили в Україну. Наразі вакцина проходить десятиденний лабораторний контроль, після якого розпочнуть її використання.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі