Станом на 23 березня в Україні від початку вакцинальної кампанії проти коронавірусу викинули 345 доз вакцини, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Також він додав, що в Україні розпочався другий етап вакцинації, але ще не закінчився перший. Тобто в межах вакцинальної програми продовжать робити щеплення особам з першої хвилі одночасно з людьми з другої.


Кампанія з вакцинації в Україні стартувала 24 лютого. Щеплення роблять вакциною Covishield (AstraZeneca), яка поставляється у флаконах на 10 доз. Після відкриття ампули вакцину треба використати протягом шести годин. Якщо після цього залишаються невикористані дози, то за інструкцією їх потрібно утилізувати. Щоб не викидати препарат, в Україні дозволили його використовувати для охочих вакцинуватися з наступних пріоритетних груп, а також громадських діячів.

22 березня в Україні стартував другий етап вакцинації, який передбачає вакцинацію людей від 80 років, медичних і соціальних працівників. На цьому етапі можна буде вакцинуватися через мережу первинної медичної допомоги та мобільних бригад з імунізації.

Також 22 березня відкрили роботу 159 стаціонарних пунктів щеплення. Усього в межах другого етапу кількість стаціонарних бригад збільшать до 2500. Вони розпочнуть свою роботу після надходження нових партій вакцин.

Записатися в чергу на вакцинацію можна на сайті або в мобільному додатку «Дія», а також за телефоном контакт-центру 0 800 60 20 19. Щоб зробити щеплення поза чергою, треба заповнити Google-форму.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі