12 березня на станції метро «Золоті ворота» відкрили інтерактивну інсталяцію авторства Алевтини Кахідзе, де мисткиня пропонує пасажирам метрополітену дізнатися більше про поняття гендеру, біологічної статі та гендерної рівності.

Побачити інсталяцію можна з 12 по 14 березня з 16:00 до 19:00 на станції метро «Золоті ворота». Пасажирам пропонують пройти тест і перевірити свій «гендерний IQ». На п’ятьох стендах – питання на зразок «Гендер і стать – одне й те саме?» та «Чи існує гендерна нерівність?». Відповіді «так» чи «ні» можна буде залишити стікерами на стендах.

Ця подія продовжує серію художніх та культурних заходів у рамках всесвітнього тижня мистецтв HeForShe Arts Week у Києві. Цього року HeForShe Arts Week відбувається з 8 по 15 березня у Лондоні, Мадриді, Амстердамі, Стокгольмі, Мехіко та багатьох інших світових столицях.


 HeForShe – це глобальний рух солідарності, що стартував після промови акторки та Посла доброї волі ООН Емми Вотсон про фемінізм і рівність. Тепер це мільйонний рух, який підтримали, зокрема, принц Гаррі, Джастін Трюдо, Девід Бекхем, Форест Вітакер, Том Хіддлстон і Джозеф Ґордон-Левітт.

Україна долучилася до руху HeForShe у березні 2018 року. В Україні першим про підтримку HeForShe заявив музикант Дмитро Шуров (Pianoбой) із сином Левом.

Фото: Марина Хрипун, Олександра Сажина