Сергій Пішковцій


представник momondo в Україні

Куди полетять кияни

Топ-5 напрямків з Києва на вихідні 8-11 березня (за даними momondo)

Проте тепер, за кілька днів до початку вихідних, вартість квитків за багатьма популярними напрямками значно зросла.

За даними щорічного дослідження про зміну ціни, здійсненого туристичним метапошуковиком momondo.ua в 2017 році, найкращий час для бронювання відпустки – за 60 днів до вильоту, а найдешевший день для вильоту – вівторок.

Альона Дєньга


авторка каналу «Ветер дует»

Куди можна дешево злітати на вихідні

Найбільш вигідним варіантом було б вилетіти з Польщі. На 7-9 березня є багато варіантів вилетіти лоукостами по всій Європі: Краків – Осло за 8 євро, Краків – Болонья – 21 євро, Краків – Венеція за 24 євро (ціни в один бік). Можна взяти чудові білети до 30 євро. До Польщі можна доїхати на швидкісному поїзді «Інтерсіті» з Києва і Львова до Перемишля чи автобусом із Західної України до Кракова.

Дешеві прямі перельоти з Києва є в авіакомпанії Lot, WizzAir, трошки дорожче обійдеться МАУ. Пошукати дешеві квитки можна на таких сервісах, як kiwi.com, momondo.com, tripmydream.com.

Якщо ви не обмежені бюджетом, вирушайте в Португалію. Це дуже колоритна країна, де кожен може знайти щось для себе: від прогулянок старими вуличками міст, відвідування музеїв з шедеврами світового мистецтва до серфінгу в океані. До того ж у березні там уже достатньо тепло – щонайменше значно тепліше, ніж в Україні – і невелика ймовірність опадів. Обов’язково з’їздіть до океану і на мис Рока чи відвідайте серферську Мекку – містечко Пеніші. Простий рецепт відпочинку в Португалії: гуляти з пляшечкою місцевого вина по брукованих вуличках, насолоджуватися вуличною музикою і під вечір заглянути в невелику таверну для місцевих.

Обкладинка: Ashim D’Silva / Unsplash