10-й міжнародний архітектурний фестиваль CANactions відбудеться у Мистецькому Арсеналі 2-3 червня. The Village Україна розповідає про міські проекти іменитих лекторів, які виступатимуть на цьогорічному фестивалі у Києві.

1. Давід Базульто (David Basulto)

– засновник та головний редактор ArchDaily – найвідвідуванішого архітектурного сайту у світі. Місією ArchDaily є покращення якості життя 3 мільярдів міських жителів за наступні 40 років шляхом надання необхідних знань, натхнення і засобів архітекторам, які зіштовхнулися з цими викликами. Давід був членом журі на конкурсах з дизайну в Європі, Азії, Латинській та Північній Америці, а також куратором з блоку Скандинавських країн на 2016 Venice Architecture Biennalle.

2. Джейсон Хілгефорт (Jason Hilgefort)

– засновник студії Land+Civilization Compositions, що досліджує урбанізм як складову створення міста. Джейсон навчався в University of British Columbia та в University of Cincinnati. Працював майже по всьому світу: в Нью-Йорку отримав «Премію чемпіонів із захисту довкілля», керував відділом планування і дизайну в Гарварді. Зараз є науковим керівником Aformal Academy і Future+ та викладає в Китаї, Бразилії, Фінляндії, Німеччині, Голандії, Італії та Україні.

Проект музею сучасного мистецтва для пострадянської країни / Land+Civilization Compositions

3. Urban Think-Tank

– команда працює на перетині архітектури та досліджень для створення міста нового покоління. Поєднанням різноманітних практик у середовищному плануванні, цивільної інженерії, пейзажної архітектури та урбаністики U-TT створюють рішення для реальних проектів. Одним з їхніх досліджень став недобудований хмарочос у Венесуелі – Torre de David– найбільший у світі сквот.

Urban Think Tank's vision for the Torre de David

4. Мартін Рейн-Кано (Martin Rein-Cano)

– вивчав історію мистецтв та ландшафтну архітектуру в Німеччині, стажувався в різноманітних бюро у Сан-Франциско, де співпрацював з Пітером Волкером та Мартом Шварцем. Згодом заснував власне архітектурне бюро TOPOTEK 1 у Берліні, яке є лауреатом чисельних нагород. Читає лекції в університетах Європи та Північної Америки, є членом журі міжнародних архітектурних конкурсів.

5. Флоріан Іденбург (Florian Idenburg) та Цзин Лю (Jing Liu)

– заснували бюро SO - IL 2008 року в період світової економічної кризи, через усвідомлення критичного стану справ та настроїв суспільства. До заснування SO - IL, Іденбург очолював проектні групи скляного павільйону в Толедо, Огайо та Нового музею Сучасного Мистецтва в Нью-Йорку.

Breathe – MINI Living, Salone del Mobile 2017, Milan, Italy / SO - IL