Новий генеральний директор Twitter Параг Агравал візьме відпустку для догляду за новонародженою дитиною на «декілька тижнів», пише Bloomberg. Однак він «залишиться на звʼязку з топменеджментом».

Зазвичай Twitter надає 20 тижнів декретної відпустки. Співзасновник Reddit Алексіс Оганян підтримав Агравала й порадив використати всі 20 тижнів відпустки.

«У Twitter ми заохочуємо й повністю підтримуємо працівників, які йдуть у декретну відпустку», – заявила речниця соцмережі Лора Яґерман.

Як пише BBC, за 2015 рік у Великі Британії лише 1% чоловіків використав можливість піти у відпустку для догляду за дитиною. Серед причин, чому так мало чоловіків ідуть у декрет, видання називає стигматизацію, відсутність рольових моделей (світових прикладів), а також «неписані правила» у великих корпораціях, які не дозволяють чоловікам іти в декрет.


У квітні 2021 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт №3695, згідно з яким чоловіки можуть іти в декретну відпустку.

Відпустка надається один раз не більше ніж на 14 днів і не пізніше трьох місяців із дня народження дитини. Якщо під час однієї вагітності народжується більше однієї дитини (двійня, трійня), тривалість відпустки не збільшується.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі