Дослідники з Oxford University Press, яке є видавництвом при Оксфордському університеті, назвали «тривогу» (anxiety) дитячим словом 2021 року.

За їхніми словами, через пандемію коронавірусу, яка вплинула на освіту дітей, а також їхнє ментальне здоровʼя, темою дослідження у 2021 році вибрали добробут і здоровʼя. Загалом у дослідженні взяли участь понад 8 тисяч дітей із 85 шкіл Великої Британії.

Дітей попросили вибрати найкраще слово для опису психічного здоровʼя та переживань у часи пандемії та закриття шкіл. Згідно з дослідженням, майже чверть опитаних учнів описала цей досвід словом «тривога» (anxiety). Одразу за ним ідуть «виклик» (challenging) та «ізоляція» (isolate).

Водночас до топу також увійшли слова «стійкість» (resilience) і «добробут» (wellbeing), які, за словами дослідників, сигналізують про «оптимізм дітей щодо майбутніх викликів».

«Турбує те, що слово «тривога» посіло перше місце в списку, хоч це й не стало несподіванкою, враховуючи всі обмеження, які діти пережили за цей час [...] Украй важливо використовувати правильні слова для підтримки дітей, коли вони відчувають тривогу або перебувають в ізоляції», – каже правозахисник Джо Дженкінз.

Окрім того, дослідники опитали й учителів британських шкіл про те, які слова вони найчастіше вживають для обговорення фізичного й психічного здоровʼя дітей. Це «стійкість» (resilience), «виклик» (challenging) і «добробут» (wellbeing).


У 2021 році дитячим словом року Oxford University Press обрали «коронавірус», а у 2019-му – Brexit.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі