Часто діти дуже допитливі й енергійні. Батькам важливо правильно направити їхню енергію та помітити, що їх цікавить. Майстер-класи – хороша можливість перевірити, яке заняття подобається дитині, і цікаво провести з нею час. Зібрали добірку майстер-класів для дітей у Києві за різними напрямами: живопис, музика, рукоділля та кулінарія.

Майстер-клас із живопису

Де: вулиця Ярославська, 4-Б

Скільки: 1000–1400 гривень

Лінк

На майстер-класі дитині дають полотно для малюнка олійними фарбами або папір для роботи з аквареллю. Викладач розповідає дитині, як створювати композицію та правильно поєднувати кольори. Дитина самостійно обирає сюжет картини та малює її під керівництвом учителя. Намальовану картину можна забрати зі студії, коли вона підсохне.

Ліплення з глини для дітей

Де: вулиця Бастіонна, 5/13

Скільки: вартість одного заняття – 200 гривень

Лінк

На майстер-класі діти створюють об’ємні скульптури з глини, розвивають та вчаться концентрувати увагу. Заняття проходять у групах до 6 дітей віком від 4 до 6 років. Глина – природний, екологічно чистий матеріал. Для розмальовування глиняних виробів в артстудії використовують ангоби (тонкий шар сирої білої чи кольорової глини). На заняттях діти зможуть розфарбувати свої фігурки або зробити різноманітні фактури за допомогою спеціальних негострих стеків, після чого забрати виріб додому.

Гра на ударних

Де: вулиця Лариси Руденко, 6а

Скільки: 400 гривень

Лінк

Музична школа Rock School проводить індивідуальні уроки гри на барабанах для дітей від 6 років. На початку заняття викладач оцінює рівень навичок дитини та складає індивідуальну програму заняття. Дитині розповідають основи гри на установці та вчать правильно тримати палички. Після цього дитина вивчає декілька простих музичних зв’язок.

Майстер-клас із вокалу

Де: вулиця Лариси Руденко, 6а

Скільки: 800 гривень

Лінк

На уроці дитина вчиться правильно дихати, використовувати діафрагму та витягувати чистий звук. Після дихальних вправ малеча розбере та заспіває одну з пісень під керівництвом викладача-музиканта.

Майстер-клас із миловаріння

Де: вулиця Богдана Гаврилишина, 11

Скільки: 400 гривень

Лінк

Це груповий майстер-клас, на якому діти від 7 років учаться варити мило. На місці видають мильну основу, фарбу, скрабувальні елементи й інші необхідні предмети. Спочатку дітям розповідають коротку історію ремесла, після чого вчать поєднувати інгредієнти. Діти готують органічне мило, використовуючи квіти, олії, скраби та глітер. У результаті всі учасники заняття виходять з чотирма брусочками мила.

Майстер-клас із різьблення по дереву

Де: вулиця Богатирська, 6а

Скільки: 400 гривень

Лінк

Це групове заняття, на якому діти вчаться виготовляти дерев’яні елементи декору. Спочатку майстер проводить інструктаж, розповідає про види різьблення та пояснює, як працювати з пристроями. Дітям видають фартух, одноразовий респіратор та електроінструмент. Після цього діти обирають ескіз виробу та починають його різьбити. Наприкінці заняття дитина забирає виріб із собою.

Кулінарний майстер-клас

Де: в усіх ресторанах мережі «Рукола»

Скільки: 100 гривень

Лінк

Ресторан «Рукола» організовує дитячі майстер-класи за запитом. Дітей учать готувати неаполітанську піцу, розкачувати тісто, підбирати начинку та соус, а потім разом із кухарями ресторану випікати піцу в дровяній печі. Кількість дітей у групі визначають індивідуально.