Сьогодні діти проводять багато часу в гаджетах, тому їм не завадить активний літній відпочинок на природі. Якщо бабусь, дідусів і родичів у селі немає, дитячий табір буде гарним варіантом літнього відпочинку. Зібрали дитячі літні кемпи в Карпатах, під Києвом, в Одесі та на морі.

Дитячий табір «Артек»


Зміни тривають 20 днів.

Коли: цього літа буде ще дві зміні – 16 липня та 9 серпня

Вартість – 16 590 гривень

Лінк

Міжнародний дитячий центр «Артек» розташований неподалік від Києва, в Пущі-Водиці. З дітьми працюють професійні педагоги, відібрані за умовами національного конкурсу.

У таборі діти зустрічаються з видатними постатями, беруть участь у конкурсі соціальних проєктів, відвідують екскурсії історичними місцями. У таборі приділяється увага розвитку творчих, спортивних та інтелектуальних здібностей. Для цього діють гуртки образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, вокальні й танцювальні студії, літературний клуб, DJ-клуб, фотогурток, медіаклуб, мистецькі пленери та вернісажі, майстер-класи, презентації, шоу талантів.

У таборі діти можуть відвідувати заняття в гімнастичній і тренажерній залах, брати участь у спортивних змаганнях, ходити в туристичні походи, плавати в басейні, озері, кататися на велосипедах і веслувати на каяках.

В «Артеку» є інноваційний освітній центр, зокрема творчі та наукові студії, відкриті студії на природі, дослідницькі квести, спостереження за природою, пізнавальні експедиції та лабораторні експерименти за участі відомих вчених і досвідчених практиків.

Діти проживають у кімнатах по 3–6 осіб і харчуються 5 разів на день.

На території табору є критий басейн, кінотеатр, спортивні майданчики, пляж, велосипедний парк і човна станція. Територія табору цілодобово охороняється, також є служба контролю та порятунку на воді.

Дитячий табір «Двіжок»


Зміни табору тематичні та тривають 12 днів.

Коли: цього літа буде ще три зміни – 11, 27 липня і 13 серпня

Вартість – від 14 000 до 16 500 гривень

Лінк

Табір розташований у лісі під Києвом і приймає дітей віком від 6 до 16 років. Діти практично весь день перебувають на свіжому повітрі. Програма відпочинку націлена на формування й розвиток творчих, комунікативних, спортивних та інтелектуальних здібностей. Для цього проводять вечірньо-конкурсні заходи, спортивні змагання, ігрові програми «Академії спілкування».

Для дітей функціонує 16 гуртків, які вони можуть обирати самостійно, залежно від власних інтересів. У таборі є професійна сцена, де часто виступають діти. З допомогою сцени колектив табору розвиває в дітях творчий потенціал, допомагає навчитися вільно почуватися на сцені та не боятися її.

Діти живуть в 4-місних кімнатах. На території табору є критий басейн, актова та спортивна зали, а також зелений сад усередині корпусу. Табір забезпечує п’ятиразове харчування.

З дітьми працюють педагоги, які проходять підготовку у Школі вожатської майстерності, яку організувала Асоціація вожатих України. З вожатими також співпрацює штатний психолог.

Дитячий табір My Camp


Коли: цього літа буде ще 6 змін – 18 липня та 1, 8, 15, 22 серпня

Вартість – від 13 400 до 27 900 гривень

Лінк

Табір розташований у котеджному містечку Северинівка, що під Києвом. Сюди можуть приїхати діти віком від 6 до 17 років. Особливість цього табору полягає в тому, що у ньому діти знімають фільми.

Табір має необхідні ресурси для зйомок і розваг: кінозалу, арткімнату, ресурсну кімнату з реквізитом, монтажні станції. Під час зміни діти пробують себе в різних ролях: оператора, режисера, актора. Команда працює над декількома фільмами або роликами на обрану тему.

Тут діти працюють над цікавими проєктами, беруть участь у розвивальних тренінгах, творчих і кіно-майстер-класах. У таборі є новий басейний комплекс, який працює цілий рік.

Учасники проживають у кімнаті по 3–5 дітей, усі номери сучасні, з окремою ванною кімнатою. На території готелю є альтанки, волейбольне та футбольне поля, а також неподалік розташований ліс, де можна розпалити багаття.

У таборі чотириразове ресторанне харчування, також можна замовити вегетаріанську, дієтичну та безлактозну порцію. Зміни тривають 7/14 днів.

Дитячий табір «Скаутвілль»


Коли: цього літа буде ще три зміни – 18 липня, 1 та 18 серпня

Вартість від 12 000 до 15 800 гривень

Лінк

«Скаутвілль» займає територію у 8 гектарів соснового лісу на березі Канівського водосховища. Табір зроблений у форматі наметового містечка. Діти живуть у сучасних комфортних наметах по три особи однієї статі. Всі намети розташовані на спеціально сконструйованих дерев’яних настилах, що забезпечує природну вентиляцію та виключає промокання.

Намети двошарові з великим тамбуром для зберігання речей і мають москітні сітки. Кожен житловий квартал табору має свою гігієнічну зону – вбиральні, душові й умивальники. Також у кожному житловому кварталі є крита їдальня, місця для миття посуду та встановлені великі бочки з питною водою.

Кожна зміна тематична. Житлові квартали розподіленні на різні вікові групи: 7–9 років, 10–13 років, 14–17 років. Педагоги табору надають перевагу практико-орієнтованому підходу. Діти можуть самостійно поставити намет, розпалити багаття, приготувати борщ, змайструвати шалаш, написати виставу, керувати байдаркою.

У «Скаутвіллі» діти проходять різні випробування, відвідують творчі майстерні, малюють, ліплять і виступають на сцені. Ввечері всі діти збираються біля вогнища та співають пісні. У таборі діти займаються в мотузковому містечку та на скеледромі, збирають артефакти у квестах і ходять у походи.

Також у таборі працюють професійні фотографи, які фіксують пригоди та відпочинок дітей.

Дитячий табір «Фреш Кемп»


Коли: цього літа буде ще чотири зміни – 2, 9, 17 та 24 серпня

Вартість від 6 900 до 13 800 гривень

Лінк

Це творчий тематичний табір, що розташований під Києвом, у Пущі-Водиці. Діти проживають у чотириповерховому корпусі, в 3–4-місних номерах.

На території табору є літній басейн, ресторан, кінотеатр, два футбольні поля, баскетбольний і волейбольний майданчики, концертна зала та майданчик для вогнища. Також діти можуть відвідувати танцювальну залу або займатися йогою.

Щодня для дітей діє 20 тематичних хобі-студій. Також для дітей підготовлені тематичні майстер-класи, спортивні секції, тренінги та тематичні клуби. Зміни тривають 7/12/14 днів.

Дитячий табір «Час Індиго»


Коли: цього літа буде ще дві зміни – 19 липня та 2 серпня

Вартість 18 500 гривень

Лінк

Це міжнародний творчий дитячий табір, який є в Карпатах і Болгарії. В українському таборі діти живуть у готелі курорту «Славське». У кожному номері проживає по 3–4 дитини.

На території табору є сцена для вечірніх заходів, кімнати та холи для тренінгів і занять, приміщення для дискотек і перегляду кінофільмів. Також є місця для прогулянок та ігор із дітьми, альтанки, поле для волейболу й ігор, свій вихід у гори.

Діти мають повноцінне харчування. 4 рази на день, 3-х разове – за системою шведський стіл + підвечірок (солодощі, або печиво, або випічка та завжди чай).

У таборі тематичні зміни, що тривають 13/16 днів. Діти мають багато творчої та фізичної активності, також їм надають ігрові імена, всі спілкуються на «ти». Педагоги проводять із дітьми тематичні бесіди, також діти беруть участь у змаганнях, іграх, тренінгах і майстер-класах. У таборі діти знімають кіно, грають у сюжетні ігри та беруть участь у вечірніх шоу.

Дитячий табір Discovery Camp


Коли: цього літа будуть ще три заїзди – 23 липня, 12 та 15 серпня

Вартість – від 11 700 до 13 200 гривень

Лінк

Це міжнародний дитячий табір, який розташований у Закарпатті. Сюди приїжджають діти не тільки з України, але й за кордону, зокрема, з Польщі, Америки, Ізраїлю, Іспанії та Германії. У табір приймають дітей від 7 до 16 років. Діти можуть самостійно обирати заняття та секції, які їм до вподоби. Поруч із дітьми завжди є персонал табору: педагоги, вожаті та ментори.

У таборі діти проживають у сучасному триповерховому корпусі, який розташований поруч із лісовим підгір’ям. У кожному номері розміщується по 4–5 дітей.

У таборі є дитячий ресторан, у якому є окремі зали для дорослих і молодших дітей, а також окрема невелика зала для кулінарних майстер-класів і проведення днів народження.

Дітей забезпечують збалансованим п’ятиразовим харчуванням: сніданок, фруктовий ланч, обід, полуденок, вечеря, вечірнє чаювання. Меню складається на кожен день індивідуально з урахуванням сезонних фруктів та овочів. Якщо дитині необхідно особливе харчування, шеф-кухар може підготувати індивідуальне харчування – дієта №5, вегетаріанська кухня, гіпоалергенна дієта.

На території табору є два стаціонарні відкриті басейни, закритий басейн із підігрівом, СПА-зона, лаунж-зона (гойдалки, гамаки, пуфи), альтанки для проведення майстер-класів, артстудії, караоке, спортивне поле з натуральним трав’яним покриттям для футболу, волейболу, баскетболу й інших спортивних ігор, а також концерт-хол, літній кінотеатр, настільний теніс і навіть більярд.

Зміни в таборі тривають від 11 до 16 днів й розподілені за тематикою. До прикладу, в одній зміні діти вчаться відеоблогінгу, а в іншій – акторській майстерності. Територія табору під цілодобовою охороною.

Дитячий табір FreeStyle camp


Зміни розподіленні за тематикою та тривають від 12 до 16 днів.

Коли: цього літа буде ще три зміни – 18 липня, 8 та 16 серпня

Вартість – від 14 500 до 16 700 гривень

Табір розташований в Івано-Франківській області, на території Національного парку «Гуцульщина». На території табору є 12 стаціонарних котеджів для проживання, ресторан, концертна і танцювальна зали, кінозала. А також літній майданчик для проведення заходів і концертів, літній басейн, поле для гри в пейнтбол, майданчик для стрільби з лука, скелелазна стінка, мотузковий парк із двома рівнями висоти, бібліотека, спортивні клуби, в яких діти можуть займатися йогою, фітнесом, стретчингом і волейболом.

Табір приймає дітей віком від 8 до 16 років. Для дітей є п’ятиразове ресторанне меню – сніданок, обід, фруктовий полуденок, вечеря та вечірній чай із випічкою. Харчування проходить у ресторані табору, який оформлений в національному карпатському стилі: у двох залах в одну зміну. Дітей обслуговують офіціанти. Вожаті під час харчування завжди поруч із дітьми.

Табір орієнтований на спортивно-розвивальну програму, яка враховує вік і соціальну активність дітей. Діти займаються пейнтболом, стрільбою з луків, пішохідним туризмом, футболом, волейболом, настільним тенісом, більярдом і дартсом.

Дитячий табір «Лазурна Веселка»


Вартість – інформацію щодо вартості та дати заїзду можна дізнатися за контактним телефоном на сайті.

Табір на березі Чорного моря, в селищі міського типу Кирилівка, що в Запорізькій області.

На території табору є два басейни з морською водою, власний пляж із тіньовими навісами, волейбольне та футбольне поля. Також там є сцена для виступів, платформа для дискотек, кінотеатр, бібліотека та тренажерна зала.

У цьому таборі діти можуть відпочивати на пляжі, відвідувати різні секції, брати участь у змаганнях, естафетах і марафонах. У дітей п’ятиразове харчування за системою шведського столу. Кожного дня для дітей готують гарячі та холодні страви, сезонні фрукти й овочі, молочні, кисломолочні продукти, м’ясо та рибу.

Діти живуть у корпусах, поділених на різні вікові категорії: 5–10 років, 10–12 років, 12–14 років, 14–17 років. У кожній кімнаті живе по три дитини.

Усі співробітники, що працюють із дітьми, пройшли підготовку до роботи в таборі в центрі підготовки фахівців освіти Lazurka OSVITA за Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г. Короленка та мають сертифікат державного зразка.

Дитячий табір «Шоколад»


Коли: цього літа буде ще три зміни – 14, 29 липня та 14 серпня

Вартість від 14 900 до 16 800 гривень

Лінк

Табір на березі Чорного моря, в селищі Сергіївка, що в Одеській області. Діти проживають у кімнатах на чотири особи в шестиповерховому корпусі, навколо якого подвір’я з басейном і два штучні ставки з кольоровими рибками.

Для дітей підготовлені різні освітні програми, спортивні заходи, творчі майстер-класи, квести, фестивалі та шоу-програми. У таборі діти можуть брати участь у зйомках ігрового кіно, конкурсах, займатися танцями, спортом, творчістю і, звичайно, купатися в морі.

У вартість путівки входять дві екскурсії до Білгород-Дністровської фортеці, де проходять показові лицарські турніри, й оглядова екскурсія на катері з дискотекою, анімацією та конкурсами для дітей і вожатих.

Для дітей є чотириразове варіативне харчування в ресторані на території табору. Територія цілодобова охороняється, а за кожним загоном закріплені два вожаті. Зміни тривають 12–14 днів.