Капсульний гардероб – це набір універсальних речей, які добре поєднуються за стилем. Зібравши базовий гардероб на сезон, можемо вирішити вічну проблему «нічого вдягти», а у випадку з дитячим базовим гардеробом – це ще й метод не накупити зайвих речей, з яких діти через сезон однаково виростуть. Редакторка рубрики стиль і мама 5-річного Марка Наті Авдєєва на власному досвіді розповідає, як зібрати базовий гардероб для дитини, та радить основні позиції, які варто купити.

Раніше ми писали, що таке капсульний гардероб і як його зібрати. А також збирали базовий гардероб на осінь для чоловіків і жінок.

Основні поради:

  •  Не купуйте надто дорогі речі, якщо у вас немає в сім’ї або в колі друзів молодших дітей. Це не виправдано, оскільки діти виростають швидко й через сезон річ уже буде малою. Крім цього, дитячі вживані речі завжди складніше продати, ніж дорослі, тому віддайте перевагу якісному масмаркету, наприклад: Uniqlo, Mango чи Zara – замість брендів преміум-класу.
  • Якщо вашій дитині 4 роки й більше, то є ризик, що річ, яку ви купили самостійно, дитина носити не захоче. Вона тільки займатиме місце в шафі й не буде носитися. Тому, якщо ви почули хоча б один коментар від своєї дитини «я це не одягатиму», то надалі краще планувати спільний шопінг. А перед замовленням онлайн завжди показуйте дитині фото одягу.
  • Краще купити в останній момент, аніж набрати зайвого. Наприклад, минулого зимового сезону дуже теплі речі, актуальні в мороз і сніг, просто не знадобилися. Тож, щоб заздалегідь пуховий комбінезон не лежав у шафі даремно, краще такі речі купувати тоді, коли дійсно похолодало.
  • Купуйте дитячі речі на розмір більші. Тренд на оверсайз стосується не лише дорослого гардеробу, а й дитячого теж. До того ж це буде мати не лише стильний вигляд, а й практичність. Наприклад, під оверсайз світшот можна одягти сорочку й таким способом утеплити осінній образ.– Купуйте дитячі речі на розпродажах. Особливо це стосується літніх демісезонних речей. Так, наприклад, у кінці літа можна оновити літній дитячий гардероб на наступний сезон з економією – 70%.

Взуття

На осінь двох пар взуття буде більше ніж достатньо. Запасіться однією парою кросівок для сухої погоди та чобітками з прорезиненим покриттям або зі шкіри, які ідеально підійдуть для вологої осені.

Кросівки Adidas

Скільки: 1 999 гривень

Лінк

Чобітки Mango

Скільки: 2 299 гривень

Лінк

Верхній одяг

Бренди пропонують дуже багато стильних джинсових курток і косух, але практичніше обрати водонепроникну парку й утеплене худі-анорак зі штучної овчини, яке можна одягати як самостійно, так і під куртку, як додаткову утеплену підкладку.

Куртка Zara

Скільки: 1 199 гривень

Лінк

Парка Mango

Скільки: 1 599 гривень

Лінк

Худі або світшот, а краще й те, і те

Худі вдало підійде для дітей, які не дуже люблять носити шапки восени. Світшоти та худі будуть актуальні завжди, незалежно від сезону, тому можна придбати кілька одиниць відразу.

Світшот Reserved

Скільки: 399 гривень

Лінк

Худі Zara

Скільки: 699 гривень

Лінк

Сукня або сарафани

Сукня – не лише річ для літнього гардероба. Будь-яку сукню можна вдало поєднувати з кардиганами, світшотами й лонгслівом під низ.

Сукня Afyny

Скільки: 1 590 гривень

Лінк

Сарафан Mango

Скільки: 899 гривень

Лінк

Штани та джинси

Під час вибору штанів обов’язково зверніть увагу на крій. Радимо обирати штани вільного крою для того, аби в більш прохолодні дні можна було під них одягти колготки або підштанці.

Штани Zara

Скільки: 849 гривень

Лінк

Штани Reserved

Скільки: 499 гривень

Лінк

Штани Mango

Скільки: 999 гривень

Лінк

Джинси Mango

Скільки: 999 гривень

Лінк

Футболки та лонгсліви

З цими позиціями в гардеробі теж працює правило «що більше, то краще». Футболки, водолазки та лонгсліви – це те, що найчастіше переться і тому найбільше зношується. Тож у гардеробі дитини має бути по 3–4 штуки футболок і такої ж кількості лонгслівів.Водолазок краще багато відразу не купувати, оскільки не всі діти люблять, коли щось облягає шию.

Футболка Afyny

Скільки: 345 гривень

Лінк

Лонгслів Zara

Скільки: 449 гривень

Лінк

Комплект футболок Zara

Скільки: 599 гривень

Лінк

Футболка Mango

Скільки: 199 гривень

Лінк