The Village Україна дізнається у людей різних професій, яким є їхній робочий простір. У новому випуску – засновниця Kiev Fashion Institute та FW-Daily, співзасновниця Fashion Tech Summit та шоуруму More Dash Дарія Шаповалова.

Фото: Володимир Шуваєв, Дарія Шаповалова

Про роботу

Зараз моїм основним проектом є підготовка Fashion Tech Summit. Також ми продовжуємо рухати рітейл у майбутнє завдяки нашому шоуруму More Dash, штаб-квартира якого розташована в Парижі.

Останній рік я живу в Сан-Франциско, тому що здобуваю тут MBA. Також проходжу літнє стажування у найбільшій компанії США – Walmart. Я прокидаюся о 6:30 ранку, в офісі я з восьмої. Як у будь-якій іншій прогресивній американській компанії, у нас ненормований робочий графік, але коли я приходжу на роботу, то всі вже сидять на своїх робочих місцях.

Кілька годин на добу я присвячую своїм проектам. Зараз моїм головним проектом є підготовка Fashion Tech Summit. Також я займаюся шоурумом More Dash, освітнім проектом Kyiv Fashion Institute, який скоро стане частиною More Dash, сайтом Fashion Week Daily. Мій робочий час – це спілкування з бізнес-партнерами та керівниками кожного з напрямків. Також я читаю книжки та займаюся спортом, коли залишається час на себе.

Я вилогінилася з усіх соцмереж, оскільки в мене немає часу на це

Телефон

Я вилогінилася з усіх соцмереж, оскільки в мене немає часу на це. Коли треба щось запостити – спеціально заходжу і публікую. Це, зазвичай, відбувається за графіком.

У мене завжди вимкнені сповіщення і звук на телефоні. Мобільний у беззвучному режимі уже десь 15 років, бо я вважаю, що це дуже непристойно, коли під час зустрічі в когось дзвонить телефон. Я можу глянути на екран, щоб просто знати, що хтось телефонує, але ніколи не перериваю зустріч.

Я часто використовую додаток Notes. Там пишу свої Instagram-пости, чернетки повідомлень і листів, які збираюся надсилати. У звичайному блокноті записую всі справи та нові ідеї. Він завжди у мене під рукою на робочому столі.

Робоча комунікація відбувається через пошту та Facebook Messenger. Якщо мені треба зателефонувати комусь – роблю це в месенджері. Але просто у Facebook я дуже рідко заходжу – раз на два тижні. Просто подивитися, чи не відбулося нічого надзвичайного. Або ж, можливо, мене затегали в якомусь пості, де потрібно зняти цей тег.

Якщо треба дізнатися якісь новини – слухаю відео на YouTube. Там я підписана на кілька цікавих мені каналів: TED, The Late Show with Stephen Colbert, TechCrunch, NBC News, BOF, CNBC, Talks at Google. Я давно перестала дивитися телевізор – уже 20 років як. Коли мені кажуть, що обов’язково треба подивитися якийсь серіал – наприклад, «Теорію великого вибуху», роблю це на Amazon Prime. Але переважно я  серіали не дивлюся, а слухаю. Є натхнення передивитися Sex in the city – я переслуховую серії, коли кудись іду. Намагаюся поєднувати кілька справ одночасно.

Також я слухаю багато подкастів. Мій улюблений – бізнес-подкаст Masters of Scale Ріда Хоффмана (підприємець, співзасновник LinkedIn – ред.). Ще слухаю Glossy про модну і б’юті-індустрію, а також подкаст How I Build This.

Instagram

Я використовую Instagram для іміджу та бізнесу. Молоде покоління Z, з яким ми багато в чому працюємо, шукає не в Google, а по тегах в Instagram. Я використовую цю соцмережу для аналізу: часто ставлю питання своїй аудиторії, спілкуюся з нею. Тому якщо і проводжу час в Instagram – то лише з погляду бізнесу. Ніколи не скролю просто так.

В Instagram я заходжу десь по п’ять разів на день. Коли розумію, що в мене є вільний час – відповідаю на коментарі. У більшості моїх постів є певне питання, і мені цікаво дізнатися думку людей. Мені важливо підтримувати діалог зі своєю аудиторією. Зазвичай заходжу в Instagram дорогою на роботу та з неї, упродовж дня, коли маю кілька перерв.

 У більшості моїх постів є певне питання, і мені цікаво дізнатися думку людей

Amazon Kindle

Я дуже люблю читати і намагаюся це робити по дорозі на стажування та перед сном. Це взагалі моє улюблене заняття. Так само сильно я ще люблю ходити в музеї і проводити час із сином та друзями. Мені зручно користуватися Kindle. Я читаю багато книг одночасно. Зазвичай, дочитую книжки, але якщо мені стає зовсім сумно, то кидаю їх, бо навіщо ж тоді витрачати час.


Є натхнення передивитися Sex and the City – я переслуховую серії, коли кудись іду. Намагаюся поєднувати кілька справ одночасно.


Годинник Garmin

На день народження друзі подарували мені Garmin. Раніше я постійно ходила з якимись фешн-годинниками, а тепер ці просто не знімаю і постійно моніторю додаток. Спостерігаю за змінами тіла: пульс, тривалість сну, кількість кроків. Свій день я почала будувати, відштовхуючись від того, скільки мені треба пройти кроків. Почала ходити під час дзвінків.

Ноутбук

У мене два комп’ютери – один робочий у Walmart, один мій власний. Майже вся моя робота полягає в тому, що я сиджу за ноутбуком і займаюся проектами. Тому за ним проводжу від шести до восьми годин. Робочий стіл теж впорядковую відповідно до проектів, стараюся тримати його в чистоті.

Наше покоління міленіалів уже не розділяє час у ноутбуці та поза ним, у навушниках та без. Останнім часом я думаю, що в мене стало забагато гаджетів. Однак головний інструмент – це голова.

 Наше покоління міленіалів уже не розділяє час у ноутбуці та поза ним, у навушниках та без