The Village Україна дізнається у людей різних професій, яким є їхній робочий простір. У першому випуску співзасновник Kyiv Academy of Media Arts Сергій Вовк.

У мене є macbook найпростішої моделі, він більше для браузингу. Активніше для роботи використовую iPhone. Ще мені потрібен блокнот, я туди записую ідеї та списки того, що потрібно зробити за день.

Тепер дім нам уже трохи не належить, дитина всюди залазить, речі у заведеному порядку вже не зберігаються. Тому я зрозумів, що мені треба дуже мало речей, щоб я не переймався. Блокнот, телефон, ручка, ноут – це й усе.

Телефон

Спочатку я намагався усе структурувати, у мене були окремі папки для соціальних мереж, окремо для екстремального спорту, які я використовую, коли катаюся на серфі або через які я дивлюся змагання чи дізнаюся потрібну мені інформацію. Окремо були усі робочі матеріали і так далі, але потім додатків ставало все більше і я перестав сортувати. Все, що потрібно, можу знайти через пошук.

Найбільше повідомлень у Viber – 1852, хтось заспамив мене. Загалом Viber та WhatsApp – це додатки для батьків – у Viber мама, у WhatsApp тато. Telegram у мене для контенту, я підписаний на деякі канали, але не дуже активно їх читаю. Чим менше в них інформації, тим більше я люблю цей канал.

Сповіщення у мене не вимкнені. В нас у К-А-М-А досі немає людини, яка б займалася комунікаціями, тому я реагую на те, що нам приходить. Звук вимикаю, і коли, наприклад, працюю, відкладаю телефон убік, а коли є час на каву чи перепочинок – дивлюся, хто там що «натегав-напостив-накоментував». Якщо реагувати на кожне сповіщення – працювати буде неможливо.

Я читав, як працюють алгоритми соціальних мереж. Вони не відразу показують усі лайки чи коментарі, які ти отримав, а по 2-3-5, щоби ти частіше повертався у мережу.

На жаль, це правило, з яким ми живемо – бути у соцмережах. Звісно, це зло, потрібна дисципліна, щоби встигати все.

Папка Extreme

World Serfing – це додаток для трансляцій змагань із серфінгу, він допомагає мені стежити за улюбленими серферами, коли вони катають – я підключаюсь і дивлюся.

Додаток Search допомагає мені рахувати кількість хвиль, які я зловив. Усього в мене було 28 днів серфінгу торік, загалом я серфив 68 днів, загальний час у воді – 4 дні, насерфив – 365 км, зловив 559 хвиль.

Робочі додатки

Для комунікації щодо роботи ми використовуємо Trello, він зрозумілий усім нашим працівникам. Усього нас 9 плюс прибиральниця, думаю, ми все ще стартап.

Для обміну файлами ми використовуємо Dropbox та Googledrive. Крім того, docs та excel. У Notes я записую ідеї, коли під рукою немає блокнота. Дуже зручно, тому що вони синхронізуються з нотатками на ноутбуці. Тут може бути список справ на понеділок, дата, справа, яку потрібно внести в календар, пошта Lary Gus. Нотаток у мене вже 724, усе, що потрібно, я знаходжу через пошуку за ключовими словами.

Інші додатки

Коли ми були вагітні, користувалися Baby+, там багато корисної інформації. Батьківство круте тим, що ти не один, дітей багато, і те, що відбувається з тобою зараз, вже відбувалося з кимось іншим і ти можеш про це дізнатися, бо інформації багато. Також для дитини є додаток-відеоняня, він під’єднаний до нашої wi-fi мережі. Якщо ми йдемо з дружиною на концерт, а з дитиною залишається бабуся чи няня, ми через додаток дивимося, що робить наша малеча.

Через Amazon замовляю платівки, книжки в бібліотеку К-А-М-А. Ще я дуже люблю крафтове пиво і маю додаток, який допомагає мені орієнтуватися у сортах і вносити собі у список те, що вже пив.

Ноутбук

Мій ноутбук весь обклеєний стікерами. Для мене це, як круги на деревах. Нові наклейки клею поверх інших, але щоби попередні також було видно, щоби я пам’ятав, що це і звідкіля воно в мене.

Ним іноді ще користуються гостьові лектори, скажімо, коли хтось забув чи не взяв із собою. Для такого випадку маю окремий акаунт.

Я не парюся з приводу новизни чи модності ноутбука, мені важливо, щоб він виконував свої функції. Якщо перестане, тоді подумаю над новим.

На заставці у мене мій друг Lary Gus, концерт якого я нещодавно організовував, і я – відриваюся під нього.

Larry Gus та Сергій Вовк у Борисполі, 18 листопада 2017

На робочому столі зберігається усе, що знадобиться мені найближчим часом. Я користуюся тегуванням за кольорами. На кожну важливу справу є свій колір. Так я розумію, що термінове, що архівне і можна перенести на вінчестер, що можна видалити. Не сильно переймаюся папками в папках, є зручний пошук, який економить мій час.

Часто використовую Keynote, досі роблю багато презентацій, продаю ідеї. Коли, наприклад, робили події зі Стефаном Загмайстером, то я мав продати цей формат спочатку кінотеатру, потім партнерам і так далі.

Усі зустрічі планую в google-календарі. Якщо щось не запишу – забуду. Я стараюся планувати свій час із розумом, не обманюю нікого, себе насамперед. Якщо, скажімо, мені сьогодні треба грати ввечері десь музичний сет, то на першу половину наступного дня я нічого не плануватиму.

Браузер та Facebook

Я забив на закладки. У мене зберігаються важливі посилання, які потрібні для роботи чи з ними просто треба ознайомитися. Після цього я їх видаляю. Щодо вкладок у браузері – знаю, що Chrome їсть дуже багато пам’яті і відкриваю тільки ту кількість посилань, у яких ще видно іконки. Якщо їх більше – або закриваю, або зберігаю собі кудись.

Facebook-месенджер використовую і для особистих, і для робочих контактів. Будь-який бізнес – це стосунки. Якщо я особисто знайомий з людиною або мені хтось її представив, тоді я розбираюся з її листами на пошті. Дуже багато поточної роботи, і якщо читатиму миттєво усе, що приходить – нічого не зроблю. Ще для мене працює «чат на трьох», це теж хороший інструмент для знайомств та обміну контактами.

Після того як у мене у Facebook стало 5000 друзів, я зрозумів, що стрічку треба почистити. Тепер я роблю це систематично, коли бачу, що контент перестає бути релевантним. Прибираю людей, з якими особисто незнайомий і з якими у мене немає взаємин. Так склалося історично, люди не могли раніше просто підписуватися, тому додавали в друзі.

Моя дружина якось пожартувала, що я сиджу на своїй сторінці, і це, мабуть, правда. Це пояснюється тим, що я створюю контент, ретранслюю усе, що ми робимо, аудиторія в нього залучається, коментує, я відповідаю і так далі.

Facebook для мене важливий ще й тому, що ми через нього комунікуємо зі студентами, як правило, через закриті групи. Я додаю їх у вибране та стежу, що роблять і чим живуть студенти в К-А-М-А.

Мій інформаційний фон – це люди, які теж щось роблять у моїй сфері. Ось Banda виклала новий кейс для Comfy – треба лайкнути.

 
COMFY Black Friday Півпівня за півціни

Стараюся сапортити в соцмережах людей, які щось роблять. Пам’ятаю перший рік К-А-М-А, коли в нас ніхто не вірив, було дуже складно і нам була важлива будь-яка підтримка.

Фото: Діана Андруник