The Village зібрав потрібні в поїздках гаджети, які допоможуть не губити важливі речі, зарядити телефон у пустелі та випити кави в Гімалаях.

Chipolo Classic

648 гривень

Трекер можна причепити до ключів, покласти в портмоне з паспортом чи приклеїти до комп’ютера на двосторонній скотч. Відстежити річ із трекером можна через спеціальний мобільний додаток у радіусі близько 60 метрів. Якщо натиснути кнопку пошуку в додатку, то мітка видасть гучний звуковий сигнал. Функція працює і навпаки: якщо трекер під рукою, а телефон десь загубився, то можна натиснути кнопку на Chipolo, і телефон видасть звуковий сигнал. Якщо мітка вийде з радіуса дії, на телефон надійде сповіщення, а на карті можна буде подивитися останню геопозицію трекера.

Якщо предмет не знаходиться, можна використати Community Search: відмітити в додатку предмет як загублений, на всі пристрої користувачів надійде анонімний сигнал. Щойно хтось із них засіче вашу мітку, на електронну пошту прийде сповіщення з координатами Chipolo. Важить трекер вісім грамів. Батарейка CR2025 – годинникова, легко змінюється, якщо розрядилася. З мінусів – міняти її потрібно кожні дев’ять місяців роботи.

Handpresso Pump

3 267 гривень

Handpresso Pump – портативна ручна кавоварка, яка видає за раз приблизно 30 мілілітрів кави. Корисна для місць без нормального еспресо: пляжів, гір та пікніків. Працює з меленою кавою чи з капсулами E.S.E. (Easy Serving Espresso). Капсули легко знайти, коштують від 6 гривень за штуку. З мінусів – важко вгадати ступінь помелу і є ризик зіпсувати напій.

Goal Zero Nomad 20

2 713 гривень

Goal Zero Nomad 20 допоможе підзарядити телефон, планшет чи акумулятор далеко від розеток, наприклад, у багатоденному поході. Прилад схожий на книжку з цупкої тканини чорного кольору, на якій розміщені три панелі. Площа в розкладеному вигляді близько 1,5 метра. Goal Zero Nomad 20 можна закріпити на наметі, дереві чи похідному рюкзаку з допомогою петель у місцях згинів.

Порт USB розміщений на зворотному боці. Також є роз’єм на вісім міліметрів, призначений для портативних зарядних пристроїв Goal Zero. Кілька панелей можна об’єднати для пришвидшення зарядки. Одна Goal Zero Nomad 20 важить один кілограм. Мінус – потребує сонця та терпіння.

GoPro Hero7 Black

11 999 гривень

Екшн-камера, яка не потребує особливого представлення. Вміє знімати відео у форматі 4K з частотою 60 кадрів, фото – з роздільною здатністю 12 мегапікселів з HDR. Є стабілізація HyperSmooth, водонепроникність до десяти метрів, пряма відеотрансляція, голосове керування, сповільнена зйомка, підтримка дронів, автоматичне вивантаження на телефон, стійкість до морозу та спеки, сенсорний екран для управління камерою. Мінуси – слабкий акумулятор і мерехтіння в приміщеннях (можна виправити зміною частоти).

Розумна валіза Rover Speed може сама їздити за вами, оминаючи людей. Робить це вона за допомогою оптичних датчиків на ручці, які фіксують ваші рухи. Вбудованого акумулятора вистачає приблизно на 20 кілометрів ходу (ще його можна використовувати для підзарядки гаджетів). Щоб активувати режим автослідування, потрібно натиснути на кнопку на корпусі – валіза автоматично висуне колеса для стійкості. Є і ручний режим – достатньо взятися за ручку.

Корпус міцний, проходить за габаритами в салон літака та обладнаний електронним, кодовим та TSA-замком (для служб безпеки аеропорту). В спеціальному додатку можна подивитися пройдену валізою дистанцію та її швидкість чи віддалено відімкнути замок. Якщо відстань між валізою і телефоном перевищить три метри, телефон почне вібрувати. У разі втрати на телефон надійде сповіщення, і замки валізи заблокуються. Мінус – вага 5,5 кілограма та неможливість використати гаджет у натовпі, валіза може переплутати вас із кимось іншим.

ТЕКСТ: Іван Сурвилло