Vodafone звільнить 10 тисяч співробітників протягом трьох років, щоб поліпшити результати компанії, пише Reuters.

За даними видання, нова керівниця компанії Маргеріта Делла Валле має на меті відновити «конкурентну перевагу компанії після низьких показників на найбільшому ринку в Німеччині».

Акції Vodafone, яка поступається конкурентам на основних європейських ринках, впали до найнижчого рівня з 2002 року. Делла Валле одразу після призначення на посаду скоротила 500 робочих місць. У березні 2023 року компанія повідомила, що в Німеччині буде звільнено 1300 співробітників, а в Італії – ще тисяча.

Делла Валле зазначила, що Німеччина, як найбільший ринок Vodafone, демонструє «низькі результати», а Іспанія, яка останніми роками страждає від жорсткої конкуренції, перебуває на стадії стратегічного перегляду.

Підкреслюючи тиск на бізнес, у Vodafone заявили, що цього фінансового року компанія отримає 3,3 мільярда євро грошових коштів, як порівняти з 4,8 мільярда євро за рік, що закінчився в березні 2023 року. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Київстар», Vodafone і Lifecell втратили за пів року повномасштабного вторгнення Росії 4,5 мільйона активних SIM-карт в Україні.


Компанії GoogleMcDonald's, Meta і Microsoft також заявили про скорочення кількості працівників і витрат.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі