«Спадщина.UA» виставила на онлайн-аукціон відновлену історичну будівлю у Львівській області.

Ідеться про будівлю в селищі Розділ, яка розташована біля вхідної брами до комплексу оборонного монастиря кармелітів із костелом 1763 року. Імовірно, ця будівля також була частиною монастиря. У 1880 році в містечку була пожежа, яка знищила більшу частину міської забудови, тому будинок міг з’явитися під час відбудови Роздолу.

Протягом останніх 20 років будівлю не використовували, вона занепадала, аж поки «Спадщина.UA» не відновили її у 2022 році.

Стартова вартість будівлі – майже три мільйони гривень. Аукціон проведуть 12 травня, а пропозиції завершать приймати 11 травня, о 20:00.

У «Prozorro.Продажі» зазначають, що такий лот – це «можливість бізнесу не лише отримати об’єкт для власних потреб, а й інвестувати в збереження історії».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


The Village Україна розповідали історію ініціативи «Спадщина.UA». Про те, як Ганна Гаврилів заснувала проєкт, як відновлює історичні будинки й замки на Львівщині, читайте за посиланням.

Дивіться, як ініціатива «Спадщина.UA» відновила «карамельну» хату на Львівщині, а також цегляну хату в селі Волове, столітню хату й хату біля Поморянського замку. Крім того, проєкт «Спадщина.UA» відновлюватиме столітній палац у місті Деражня на Хмельниччині.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі