Третина роботодавців в Україні планує нарощувати команди у 2023 році на понад пʼять нових працівників, незважаючи на повномасштабну війну, ідеться в дослідженні Robota.ua.

Ще 27% очікують від одного до пʼяти нових працівників у 2023-му. Лише 16% опитаних бізнесів вважають, що їхні команди зменшаться в новому році.

Серед барʼєрів, які, на думку опитаних роботодавців, заважають збудувати команду – дефіцит кадрів через міграцію спеціалістів і нереалістичні вимоги до зарплат.

«Найменше роботодавці хвилюються про завищені очікування соціальних пакетів. Це можна пояснити тим, що більшість компаній наразі працює віддалено», – пояснюють у Robota.ua.

Крім того, підвищувати зарплатню на 5–20% планує більшість опитаних бізнесів. Водночас 41% компаній не планує змінювати зарплату у 2023 році.

51% бізнесів запускали нові продукти, щоб адаптуватися до нового ринку й розширити асортимент, а 35% вкладались у маркетинг і промотування. Лише 11% бізнесів не планували й не планують інвестувати наразі.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


45% українських бізнесів станом на кінець листопада 2022 року працюють у «довоєнному» режимі, ще 42% – частково. Здебільшого це компанії у сфері інформаційно-консультаційних послуг, роздрібної торгівлі, а також виробництва товарів і будівництва.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі