ІКЕА виділить 1,7 мільйона євро для підтримки гуманітарних проєктів в Україні.

Ця підтримка, зокрема, включає 1,5 мільйона євро для центрів розміщення внутрішніх переселенців по всій Україні; 17 000 євро для центрів тимчасового розміщення й реабілітації Kolping у Чернівецькій, Вінницькій і Закарпатській областях.

Гроші також виділять Червоному Хресту України на продуктові набори й на продукти в центрах розміщення для жінок і дітей в Чернівцях, Дніпрі й Вінниці.

Донації для центрів прихистку Kolping International
Донація ІКЕА для данського Червого Хреста, центр тимчасовго розміщення в Чернівцях

І ще 31 000 євро виділили на підтримку ініціативи balbek bureau RE:UKRAINE Housing для облаштування модульних будинків у Бучанському районі (Київська область), де люди можуть залишатися доти, поки не стане безпечно повертатися додому і їхні домівки не будуть реконструйовані.

Візуалізація прикладу модульного будинку balbek bureau
Приклад облаштування ІКЕА модульного будинку balbek bureau

«Тож ми передали 145 000 товарів, а також виділили додаткову фінансову допомогу, щоб облаштувати численні центри розміщення, дитячі ігрові зони й модульні будинки для українців, які шукають тимчасове житло», – розповідає Ольга Ільчишина, заступниця менеджера ринку ІКЕА Україна.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


IKEA вийшла з російського ринку, у червні в команії заявили, що продають усі фабрики в росії та скорочують штат співробітників на виробництвах.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі