Від початку повномасштабної війни в Україні відкрили понад 2000 нових закладів, однак припинили роботу близько 7000, пише «Інтерфакс» із посиланням на дані Національної ресторанної асоціації.

Ринок скоротився приблизно на 25%, як порівняти із лютим 2022 року, розповіла співзасновниця Національної ресторанної асоціації Ольга Насонова. За її словами, у Харківській,  Миколаївській, Запорізькій і Луганській областях падіння ринку становило понад 50%, у Київській, Одеській, Дніпропетровській областях – до 30%.

Водночас у західних областях динаміка позитивна. У Львові й області кількість ресторанів і кафе зросла приблизно на 30%, у Закарпатській, Чернівецькій, Івано-Франківській областях закладів стало приблизно на 20% більше.

Серед літніх відкриттів Львова були Bao Casual (Тарас Середюк), «Остання Барикада» (Дмитро Борисов), а також низка франчайзингових закладів.

Релокацію (перевезення меблів й обладнання) здійснили одиниці, відзначили в асоціації. Здебільшого власники закладів, які опинилися біля зони бойових дій, або безпосередньо в ній, або на окупованих територіях, запускали цілком нові бізнеси.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Редакція The Village Україна писала про заклади, які припинили роботу чи перезапустили впродовж сезону в Києві. Раніше ми також пригадували закриття першого півріччя 2022 року й 75 закладів, які закрили в місті за 2021 рік.

За перші півтора року пандемії в Україні закрилися 20% ресторанів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі