Шведський бренд H&M і магазини іспанської компанії Inditex (Zara, Bershka, Pull&Bear) можуть відновити роботу до кінця 2022 року в Києві й містах, де не ведуться активні бойові дії, розповів голова Української ради торгових центрів Максим Гаврюшин в ефірі «Українського радіо».

Гаврюшин наголосив, що повернення цих компаній найбільше «гальмує бюрократія». «Для цих компаній дуже важливим є фактор безпеки своїх співробітників. Я знаю, що українські офіси дуже наполегливо звертаються до головних офісів з проханнями розпочати роботу», – каже голова Української ради торгових центрів.

«Асортимент товарів не зміниться. Ті бренди, які зараз будуть відкриватися, будуть залишати той самий асортимент товарів, як і в магазинах у Європі», – підкреслив він.

За словами Гаврюшина, це останні великі компанії, які не повернулися на український ринок. «Не так багато брендів ще не відновили свою роботу. Польські, турецькі бренди вже повернулися на ринок України», – зазначив Гаврюшин.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


В Україні через обстріли російських окупантів пошкоджено 27 торговельних центрів. Сума прямих збитків становить  близько 400 мільйонів доларів, а непрямих – понад 1 мільярд доларів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі