Держбюджет України за другий квартал 2022-го отримав 76 мільйонів доларів від «податку на Google», повідомив голова комітету ВР з питань митної й податкової політики Данило Гетманцев.

Податок сплачують 53 «великі» компанії, відзначив Гетманцев. Серед тих, хто задекларував найбільші суми, – Google Play, Apple, Facebook та Instagram.

Сервіс Onlyfans, який першим почав сплачувати податок, уже приніс українському бюджету більше ніж 600 тисяч доларів.

«Завдяки імплементації сучасних європейських норм з оподаткування електронних сервісів армія отримала значне фінансування у війну. Із платників і споживачів послуг ніхто не збанкрутував, попри прогнози маргінальних «експертів» із соцмереж», – пише Гетманцев.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Податок на Google» ввели в Україні в червні 2021 року, відповідний закон набув чинності 1 січня 2022 року. Згідно з ним, іноземні компанії, які не зареєстровані в Україні, але мають тут користувачів, мають платити ПДВ у розмірі 20%. Це, наприклад, компанії Apple, Google, Microsoft, Netflix та інші.

Про перші надходження від «податку на Google» повідомили в травні. Тоді сайт OnlyFans приніс у держбюджет України 305 тисяч доларів.

Через введення податку компанія Apple, наприклад, заявила, що підвищить вартість послуг для українських користувачів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі