Національний банк України спростив деякі обмеження для волонтерів та бізнесу. 

Банки не застосовуватимуть ліміт на розрахунки для фізичних осіб-волонтерів із гривневих платіжних карток за кордоном з метою купівлі товарів військового призначення, йдеться у новій заяві НБУ.

Але і тут є умови. Такі перекази для волонтера є «типовими» і він переказував мінімум 100 тисяч гривень на місяць до 21 липня 2022 року [тоді ввели обмеження – ред.].

Якщо ліміт переказів перевищує 400 тисяч гривень, то до банку треба подати листа від державного органу або військової частини, з якою співпрацює волонтер. 

І також волонтер має «інформувати банк, якщо збирає гроші, щоб оплатити товар за кордоном». 

Також обмеження на здійснення розрахунків за кордоном у межах ліміту у 100 тисяч гривень на місяць не розповсюджуватиметься на клієнтів банку–юридичних осіб, що здійснюють перевезення вантажів у міжнародних сполученнях на підставі документів, що надають право на здійснення відповідних перевезень.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


21 липня 2022 року Національний банк змінив офіційний курс долара на 36,56 гривень за один долар. Також він ввів обмеження на купівлю валюти в банках. Її можна придбати тільки у тому випадку, якщо ви покладете ці гроші на депозит на три місяці, без права дострокового розірвання договору. І взяти валюти можна на суму до 50 тисяч гривень (в еквіваленті).

Також НБУ встановив щомісячний ліміт на розрахунки за кордоном із гривневих платіжних карток у розмірі 100 тисяч гривень (в еквіваленті) з усіх рахунків клієнтів у банку, відкритих у національній валюті.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі