У застосунок «Дія» можуть додати опцію пришвидшеного бронювання IT-спеціалістів від мобілізації, пише DOU. Процес процедури хочуть скоротити до одного тижня, завдяки автоматизації процесів перевірки документів.

«Процес спрощення процедури бронювання наразі в стадії розроблення та узгодження з іншими профільними міністерствами, що беруть у ньому активну участь. Найближчим часом буде обрано оптимальний варіант, закріплено на законодавчому рівні та презентовано широкому загалу», – розповіли у Мінцифри виданню Dev.ua.

«Не всі здатні і не всі повинні воювати. Ми розуміємо, що далеко не всі айтівці займаються кіберзахистом, кібератаками. Це питання ми опрацьовуємо спільно з Мінекономіки й Міноборони майже три місяці. І зараз я бачу світло в кінці тунелю», – зазначила керівниця проєктного офісу «Дія City» Наталя Денікеєва DOU.

За даними Мінцифри, від мобілізації наразі заброньовано майже 2 000 IT-спеціалістів. Водночас близько 20% українських айтівців виїхали за кордон з початку повномасштабної війни з Росією.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Раніше в Мінцифри розповідали, що чоловікам, які працюють в IT, можуть дозволити виїжджати за кордон під час воєнного стану. Мінцифри спільно з Міноборони, Генштабом та Мінекономіки створюють механізм, за яким можна буде виїжджати на короткий термін з робочими завданнями.

Також в Україні не будуть мобілізувати людей, чиї близькі родичі загинули або зникли безвісти через війну.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі