Домінік Піоте покидає пост CEO інноваційного парку Unit.City, розповів фінансовий директор Unit.City Кирило Бондар в інтервʼю виданню Ain.ua.

За його словами, Домінік залишає пост CEO радше через «технічні обставини»: він є громадянином США й Франції, а тож за рекомендаціями цих посольств виїхав з України незадовго до повномасштабного вторгнення Росії.

«Після початку війни і її піврічної тривалості повернення Домініка до України стає доволі складним питанням, а керувати інноваційним парком віддалено неефективна історія», – розповідає Бондар.

Французький бізнесмен Домінік Піоте, який керував Unit.City з вересня 2019 року

Натомість у Unit.City створили дорадчу раду, головою якої став гендиректор Basemark Кіс Сільверанг. До комітету також увійшли Рік Расмуссен, Василь Хмельницький і Домінік Піоте, який працюватиме віддалено на рівні консультацій і міжнародних партнерств. «А після закінчення війни й перемоги України повернемося до цього питання», – каже Бондар.

Бондар запевняє, що формат роботи й бізнес-модель не змінилися, однак усе ж довелося відмовитися від деяких платформ, які Unit.City фінансував самостійно. Водночас для проєктів Ucode IT Academy та NEST, які тимчасово призупинили діяльність, шукають грантові можливості.

Наразі вже понад 30% резидентів повернулися до офлайн-роботи в Unit.City, а загальна вакантність місць становить 18%. Повністю парк покинули тільки ті бізнеси, які переїхали за кордон ,це близько 7% від кількості резидентів парку.

Попри війну в інноваційному парку також продовжується будівництво бізнес-кампусів і житла. На невизначений час зупинили лише будівництво загальноосвітньої школи.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Unit.City – інноваційний парк, розташований на колишній території мотозаводу між станціями метро «Дорогожичі» й «Лук’янівська». Це перший проєкт в Україні у цьому форматі, що створює єдину екосистему для стартапів, ІТ-компаній і бізнесу.

На території Unit.City розташовані бізнес-центри з офісами, навчальні корпуси. Також там будували житловий сектор зі школою.

Ми вже спілкувалися з Домініком Піоте після його призначення CEO інноваційного парку. Читайте про його план на 100 стартапів і поради бізнесмена Джека Ма.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі