Мінцифри запустило безоплатний онлайн-курс Be Brave Like Ukraine про історію і культуру України. Це продовження міжнародної рекламної кампанії Bravery to be Ukraine.

Курс складається з 16 уроків, кожен з яких триває не більше 10 хвилин. Розповідатимуть про культуру, географію, історію, бізнес України, національну кухню, навіть народні повірʼя і фольклор.

Так, можна пройти урок про історію пісні «Ой у лузі червона калина», прослухати аудіоказку Лесі Українки, дізнатися, чому українців називають «роботящою нацією», а також довідатися про українські бізнеси за кордоном.

Переглядати уроки можна як українською, так і англійською.

«Зараз люди асоціюють нас із сміливістю, але вони не знають, що наша нація була такою завжди [...] Це чудова можливість дізнатися більше про нашу націю», – зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Автори курсу пояснюють, що цей курс буде цікавий тим, хто відчуває нестачу знань про Україну. Для більш «просунутої» аудиторії Be Brave Like Ukraine – це гарна нагода пригадати те, що вже забулося і структурувати свої знання.

Програма курсу спільно розробили: онлайн-університет Choice31, креативна агенція Banda, Мінцифри, а також експерти з історії, культури, теології, бізнесу та політології.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Мінцифри з партнерами запускає безоплатне навчання ІТ-спеціалістів IT Generation.

Навчання розпочнеться з серпня. Подати заявку на навчання можуть українці від 21 до 60 років, які не мають освіти та досвіду в ІТ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі