Американська компанія Uber протягом п’яти років порушувала закони, обманювала поліцію, лобіювала власні інтереси та використовувала насильство проти водіїв, пише видання The Guardian. 

Про це стало відомо через частковий витік даних, які опинилися в розпорядженні The Guardian. Дані охоплюють п’ятирічний термін, коли Uber керував її співзасновник Тревіс Каланік.

«Кеш файлів, які охоплюють період з 2013 по 2017 рік, включає понад 83 000 електронних листів, повідомлень iMessages і WhatsApp, включно з часто відвертими й неприкрашеними листами між Каланіком і його топменеджерами», – пише видання. 

Витік також містить текстові повідомлення між Каланіком й Еммануелем Макроном, який таємно допомагав компанії у Франції, коли він був міністром економіки.

Також стало відомо деталі спілкування Тревіса Каланіка й Джо Байдена. Після зустрічі з Каланіком Байден, схоже, змінив свою підготовлену промову в Давосі, посилаючись на генерального директора, чия компанія дасть мільйонам працівників «свободу працювати стільки годин, скільки вони хочуть, керувати своїм життям, як вони хочуть».

Документи свідчать про те, що Uber умів знаходити неофіційні шляхи до влади, впливати за допомогою друзів чи посередників або шукати неофіційні зустрічі з політиками.

Повне розслідування The Guardian читайте за цим посиланням.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі