Два великі забудовники Bud Development та Enso досі не відновили роботу в Києві, пише «Економічна правда».

До обох компаній, за даними видання, має стосунок нардеп Вадим Столар. Власники й керівники будівельних компаній Києва стверджують, що ці компанії можуть піти з ринку.

У самих компаніях не підтверджують цю інформацію.

Директор асоціації, яка будує під брендом Bud Development, Олексій Прокопенко заявив, що компанія не планує виходити з ринку, а навпаки, відновлює діяльність.

За повідомленням на сайті девелопера, відновилися роботи на ЖК «Старт», «Славутич 2.0», Salut і Symbol. У портфелі компанії також є ЖК «Арсенал House» та Oasis.

Виконавчий директор Enso Раміль Мехтієв заявив, що компанія не відновить роботу до завершення воєнного стану через «загрозу життю та здоров’ю співробітників, порушені ланцюжки поставок імпортних матеріалів і мобілізацію військовозобов’язаних будівельників».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У квітні-червні більшість київських девелоперів оголосили про часткове відновлення робіт на будівельних майданчиках. За підрахунками «Економічної правди», у Києві частково відновили роботу компанії, на які припадають 80–90% київського ринку нерухомості. За даними сервісу «ЛУН», 15 червня в столиці будувалися 83 ЖК, або 47% від показника лютого.

Водночас гендиректор промислово-будівельної групи «Ковальська» Сергій Пилипенко заявив, що в Києві працюють не більше 25% майданчиків. Девелопери підтверджують, що ситуація на ринку через війну складна.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі