В Україні було зареєстровано більше 51 тисячі нових бізнесів з моменту повномасштабного вторгнення Росії, повідомляє Opendatabot.

Із них 43 тисячі – це ФОПи, 8 тисяч – юридичні особи.

На початку червня було зафіксовано новий рекорд реєстрацій ФОПів з 24 лютого – 4652 підприємця. Загалом за три тижні червня зареєстрували понад 12 тисяч підприємців.

З 24 лютого змінилася географія реєстрацій нових компаній, пишуть в Opendatabot. У червні в Києві зареєстрували 40% ФОПів проти довоєнних показників, у Львові – 45%, а в Харкові – лише 25%.

Війна змінила також і напрями діяльності малого та середнього бізнесів, зазначають в Opendatabot.

У лютому перше місце за кількістю реєстрацій нових ФОПів посідав КВЕД «Комп’ютерне програмування, консультування та пов’язана з ними діяльність», а категорії «Надання інформаційних послуг» і «Надання інших індивідуальних послуг» обіймали третю та четверту позиції.

У червні на першому місці опинився КВЕД «Роздрібна торгівля». Разом кведи, пов’язані з роздрібною й оптовою торгівлею, склали 37% від усіх нових ФОПів.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Advanter Group дослідила, що заважає відновитися малому й середньому бізнесу в Україні після повномасштабного вторгнення РФ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі