У Полтаві до трьох років умовно засудили харків’янку, яка через Telegram-канали продавала свої інтимні фото. Про це йдеться в її справі в реєстрі судових рішень.

Відомо, що жінка створила кілька каналів у Telegram, завантажувала туди свої інтимні фото та продавала доступ до цих каналів чоловікам. Доступ коштував 300–500 гривень.

Усі фото та відео, які розповсюджувала жінка, належать до порнографії, зазначили в суді. І визнали її винною в кримінальному правопорушенні за виготовлення та розповсюдження порнографії.

Харків’янку засудили до трьох років позбавлення волі, з одним роком випробувального строку. Крім того, вона має виплатити понад 12 тисяч гривень штрафу «за процесуальні витрати на залучення експерта».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


За даними opendatabot, в Україні щороку відкривається близько 1200 кримінальних проваджень за розповсюдження порнографічного контенту. У 2021 році таких випадків було 1493. До суду було передано лише половина справ (767), ще 205 закрилися на етапі досудового слідства.

В Україні немає чіткого розуміння, що саме вважається «розповсюдженням» порнографії. До того ж стаття 301 Кримінального кодексу України не передбачає різницю між розповсюдженням власного та комерційного сексуального контенту. Тому покарання за розповсюдження порнографії може загрожувати як її авторам, так і користувачам порносайтів та онлайн-платформ на кшталт OnlyFans, пояснює адвокат Денис Овчаров.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі