США передадуть Україні робота-пса Spot для розмінування вибухонебезпечних предметів на території Київської області, пише видання Foreign Policy.

Це розроблення Boston Dynamics. Собака-робот може за раз перетягувати до 100 одиниць боєприпасів у спеціальну яму для їхнього підриву.

Spot може знешкоджувати різні види снарядів, зокрема мінометні та заборонені касетні боєприпаси.

Foreign Policy зазначає, що цього робота-вибухотехніка можна навчити автоматично виконувати деякі завдання без допомоги людини. Крім цього, пес Spot здатний працювати в польових умовах між деревами та в густих лісових масивах.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


За даними МВС, майже половина території України потребує гуманітарного розмінування. За найоптимістичнішими прогнозами, для цього знадобиться 5–7 років.

Boston Dynamics почала продавати роботів-псів Spot у 2019 році. Четвероногі роботи працюють на електриці, з одного заряду можуть працювати близько 90 хвилин. Їхня вага становить близько 30 кілограм. Вартість робота-пса – 74 500 доларів.

Також Україна отримала від Великої Британії 10 роботів-саперів TALON. Вони можуть як виявляти вибухонебезпечні предмети, так і знешкоджувати їх.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка та фото: Boston Dynamics