Британський уряд погодив продаж футбольного клубу «Челсі» за 4,25 мільярда фунтів стерлінгів, пише The Guardian.

Клуб, який належав підсанкційному російському олігарху Романові Абрамовичу, придбає консорціум на чолі зі співвласником бейсбольного клубу LA Dodgers Тоддом Болі.

За умовами угоди, 2,5 мільярда підуть на рахунок для благодійності, гроші пізніше перенаправлять для допомоги жертвам війни в Україні.

Державний секретар із питань цифрових технологій, культури, медіа та спорту Надін Дорріс заявила, що ліцензію на угоду видали пізно ввечері у вівторок. За її словами, «виторг від продажу не принесе користі Романові Абрамовичу чи іншим особам, які потрапили під санкції».

Очікується, що Болі стане публічним власником футбольного клубу, хоча найбільша частка «Челсі» буде належати американській приватній інвестиційній компанії Clearlake Capital.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Англійська футбольна премʼєр-ліга усунула російського олігарха Романа Абрамовича від управління клубом «Челсі» через санкції уряду Великої Британії.

2 березня Роман Абрамович заявив, що продасть футбольний клуб «Челсі», а всі гроші відправить у благодійний фонд, що допомагатиме жертвам війни в Україні.

24 травня англійська премʼєр-ліга погодила продаж клубу, а пізніше – і британський уряд.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі