Компанія YouControl розробила платформу RuAssets для пошуку «російського сліду», тобто для для перевірки зв'язків юридичних та фізичних осіб з російськими і білоруськими активами.

Платформа може виявити причетність компаній та людей з різних куточків світу до російських та білоруських діячів. Також сигналізує про зв'язки з підсанкційними особами, воєнними терористами та пропагандистами.

RuAssets знаходить зв'язки навіть через ланцюги посередників. Тобто, якщо людина має непрямий контакт з особами в рф або рб – через родичів, роботу, посадові повноваження – інструмент покаже зв'язок як можливий фактор ризику.

Платформа перевіряє юридичних та фізичних осіб в понад 50 міжнародних санкційних списках.

Для кого цей інструмент

Інструмент можуть використовувати правоохоронні органи та органи державної влади, комплаєнс-менеджери, AML- та KYC-спеціалісти, журналісти, незалежні розслідувачі, роботодавці, HR-спеціалісти, рекрутери.

Для журналістів, уповноважених представників органів державної влади та правоохоронних органів інструмент є безоплатним.

Як це працює

Після входу і реєстрації на головній сторінці сайту RuAssets в рядок пошуку потрібно ввести назву компанії, для уточненого пошуку – ID. Для перевірки фізособи – ПІБ, для уточненого пошуку – ІПН.

Система покаже результати пошуку – всю наявну інформацію про запитувану фізичну чи юридичну собу.

Після того, як користувач обирає дію «Знайти зв'язки», інструмент будує звіт. У якому можна побачити, з ким пов'язана особа, через яку компанію і які ризики ці зв'язки можуть нести.

Інструмент можна безкоштовно протестувати. Для цього потрібно подати заявку на сайті RuAssets.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі