Корпорація Dsiney почне створювати власні житлові райони у вигляді тематичних парків, пише The Verge. Першу таку локацію, яка включатиме 1900 будинків, облаштують у каліфорнійському місті Ранчо-Міраж.

Видання пише, що цей проєкт націлений на концепті сторітелінгу. У Disney зазначають, що цей проєкт «розширить поняття сторітелінгу до сторілівінгу».

«Уявіть собі спільноту, яка матиме тепло й шарм маленьких містечок і водночас красу комплексів для відпочинку», – кажуть у промо-ролику Disney.

На території житлових комплексів зведуть заклади харчування й розваг, торгові центри, готелі, пляж і зелені зони. Також там проводитимуть тематичні заходи, сюжетно повʼязані з фільмами й мультиками студії.

The Verge додає, що наразі невідомо, які ціни на житло встановить Disney. Також компанія поки що не оголошувала попередні дати початку будівництва.

USA Today зазначає, що Disney не буде власником цих будинків, не будуватиме їх, а також не продаватиме. Для цього залучатимуть сторонні компанії.


У грудні 2021 року головою ради директорів компанії Walt Disney вперше за 98 років її існування стане жінка – Сьюзен Арнольд.

До цього вона була членом ради директорів компанії протягом 14 років, а з 2018 року обіймала посаду незалежного головного директора. Вона замінила на посаді Боба Айгера, який подав у відставку у 2020 році. За 15 років його правління Disney придбала Pixar, Marvel, Lucasfilm і 21st Century Fox.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: скриншоти з відео