SpaceX презентувала анімоване відео, де показує, як буде відбуватися політ на Марс на космічному кораблі Starship.

У ролику можна побачити дозаправку Starship на орбіті та повернення першого ступеня космічного корабля на Землю.

Також компанія показала оновлену версію космічного багаторазового корабля Starship, який планують використовувати для міжпланетних подорожей на Марс та Місяць.

Для старту із Землі будуть використовувати перший ступінь Starship, ракету-носій Super Heavy. Другий ступінь потрібен, щоб набрати орбітальну швидкість. Обидві ракети під час повернення на Землю буде «ловити» вежа орбітального пускового комплексу під назвою Mechazilla.

Ілон Маск переконаний, що космічний корабель виведуть на навколоземну орбіту у 2022 році. Але для запуску SpaceX ще має отримати дозвіл від Федерального авіаційного управління США.


На початку грудня 2020 року тестову модель Starship уперше запустили на значну висоту, але вона розбилася під час посадки. Ситуація повторилася та з наступним прототипом космічного корабля в лютому 2021 року, а в березні Starship успішно приземлився, але вибухнув за кілька хвилин. У серпні 2021 року компанія оновила двигун на ракеті-носії Super Heavy.

На 2022 рік Ілон Маск анонсував «десятки запусків» космічного корабля Starship. Засновник SpaceX упевнений, що людина висадиться на Марс у найближчі 6 років, а за сприятливих обставинах навіть за 4.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі