Соціальна мережа Instagram запустила нову функцію, яка називається «Зроби перерву», пише Tech Times. Вона пропонуватиме користувачам робити паузи під час користування соцмережею.

У налаштуваннях Instagram можна встановити нагадування «Зробити перерву» що 10, 20 або 30 хвилин.

Соцмережа пропонує під час перерви зробити декілька глибоких вдихів, записати власні думки, прослухати улюблену пісню або зробити щось зі списку завдань на день.

Також можна налаштувати денний ліміт користування Instagram. Наразі в соцмережі можна виставити ліміт у 30 і 45 хвилин, а також одну, дві чи три години.

Також для підлітків Instagram формуватиме стрічку новин таким способом, щоб вони не переглядати однаковий контент по декілька разів.


7 грудня 2021 року функцію «Зроби перерву» в тестовому режимі запровадили в США та Великій Британії

Нововведення анонсували на тлі призупинення роботи над «дитячою версією» Instagram, яка мала стати аналогом соцмережі для користувачів до 13 років. Це сталося після публікації закритого дослідження компанії про вплив соцмережі на дівчат-підлітків у виданні The Wall Street Journal.

Воно показало, що 40% користувачок Instagram у США та Британії почуваються непривабливими. Також дівчата-підлітки стали більш схильні до порівнянь своєї зовнішності з іншими. За словами респонденток, через залежність від соцмережі, вони частіше відчувають тривожність і депресію.

У Facebook таку інтерпретацію дослідження розкритикували й заявили, що в опитуванні брали участь лише 40 дівчат, а також воно було сфокусоване на негативних сторонах Instagram.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі