Компанія Oculus, яка належить Meta, встановила «особисті межі» на VR-платформах після скарг користувачів на сексуальні домагання, йдеться у блозі компанії.

Обмеження діятимуть на платформах Horizon Worlds та Horizon Venues, де люди можуть зустрічатися з іншими користувачами віртуальної реальності, створювати власний світ, а також проводити заходи, як-от концерти або шоу.

Тепер користувачі цих VR-платформ матимуть «бульбашку», тому інші аватари не зможуть «підходити» до них занадто близько. «Особисті межі» передбачають півтора метра дистанції, кажуть у компанії.

Наразі це налаштування встановили за замовчуванням, але після тестування функції «особисті межі» можуть змінювати, наприклад, дадуть користувачам можливість редагувати свою «бульбашку».


На початку грудня 2021 року програма Meta Horizon Worlds відкрила доступ до віртуальної реальності. Поки вона доступна лише для повнолітніх користувачів у США та Канаді.

Після запуску користувачі додатків віртуальної реальності Meta почали скаржитись на сексуальні домагання на платформах. Зокрема, одна з жінок розповіла, що у Horizon Venues її оточила група «аватарів-чоловіків», які почали фотографувати її, а потім надсилали їй фото. Це змусило її почувати себе ніяково.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка і фото: Oculus