Український стартап STAMPSDAQ випустить африканську колекцію NFT-марок разом із поштою Кот-д’Івуара, що в Західній Африці.

У колекцію входять три марки NFT, на яких зображені традиційні африканські маски. Наприклад, маску Zamble використовує народ гуро в сімейних ритуалах. Ця маска уособлює фантастичну тварину, яка поєднує антилопу та леопарда.

Також у колеції буде одна історична марка «Слон», яка буде доступна в трьох номіналах. Вона була першою поштовою маркою Кот-д’Івуара як незалежної країни.

Колекція вийде 1 лютого на торговому майданчику STAMPSDAQ, де під час покупки треба авторизуватися за допомогою криптогаманця.

Там можна буде придбати NFT-марки як поширені, так і більш рідкісні марки. Зокрема, «звичайних» буде 10 тисяч штук, рідкісних тисяча, суперрідкісних – 100, ультрарідкісних – 10, й одна унікальна, кажуть у пресслужбі стартапу.

Там також додають, що STAMPSDAQ працює на блокчейні Polygon і це гарантує високий рівень безпеки цифрових активів.


STAMPSDAQ українсько-естонський стартап, що працює над створенням блокчейн-системи цифрової філателії та мистецтва. На їхньому торговому майданчику можна купити, продати й обміняти авторизовані поштові марки та твори мистецтва у вигляді цифрових активів NFT.

Наприкінці травня 2021 року стало відомо, що пошта Австрії випустить поштові марки, прив’язані до токенів. Їх використовують для позначення фізичних поштових відправлень, водночас кожна марка зберігається на блокчейні та може бути частиною цифрової філателістичної колекції.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: STAMPSDAQ