Японська компанія Panasonic дозволить працівникам перейти на чотириденний робочий тиждень, повідомляє видання Nikkei.

Таке рішення в компанії ухвалили, щоб у працівників було більше часу на особисті інтереси та розвиток.

Це необовязкове нововведення, але можливістю можуть скористатися всі охочі працівники.

Японія займає останнє місце за продуктивністю праці серед країн Великої сімки, додає видання Nikkei.

Водночас лише 8% японських компаній згодні запропонувати третій вихідний. Про це свідчать результати опитування, яке провели у 2020 році. Серед тих компаній, що погодилися на 4-денний робочий тиждень, називають японську IT-компанію Encourage Technologies, або Microsoft Japan.


Понад 70% українських роботодавців згодні перейти на чотириденний робочий тиждень, свідчать результати дослідження сайту з пошуку роботи Jooble. Його провели в липні 2021 року.

У грудні 2020 року компанія Unilever повідомила про переведення своїх працівників на 4-денний робочий тиждень у Новій Зеландії. Чотириденний робочий тиждень протягом трьох років також тестуватиме Іспанія.

У березні 2021 року Bloomberg писали, що робота чотири дні на тиждень стає світовою тенденцією. А в липні 2021 року уряд Ісландії оголосив про успішні дослідження чотириденного робочого тижня. Скорочення робочих годин не вплинуло негативно на рівень продуктивності, а працівники рідше відчували стрес і вигоряння.

Подібне дослідження також проводив університет Редінга у Великій Британії. Згідно з його результатами, понад 60% компаній відзначили, що їхні працівники стали більш продуктивними.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі