Люди у світі витрачають у середньому 4,8 години щодня на користування мобільними додатками, пише BBC, посилаючись на звіт компанії з моніторингу застосунків App Annie.

У 2021 році мобільні застосунки займали на 30% більше часу, ніж у 2019 році. Щодо даних 2020 року, то британський регулятор Ofcom зафіксував «подібну» кількість витраченого часу, але це дослідження також включало години, витрачені на перегляд телевізора.

Водночас користувачі мобільних програм у Бразилії, Південній Кореї й Індонезії проводять у додатках більше 5 годин на день.

 Ось основні результати звіту App Annie:

  • 7 із 10 хвилин люди витрачали на соціальні мережі.
  • Найбільш завантажуваним додатком став TikTok. На цей застосунок користувачі витратили на 90% більше часу проти даних 2020 року.
  • Зросла популярність додатків для поліпшення ментального здоровя Headspace і Calm, особливо серед молоді. Їх завантажували на чверть частіше, ніж у 2020 році (27%).
  • За останні чотири роки люди стали витрачати на додатки для знайомств на 95% більше часу. Найпопулярнішими застосунками стали Tinder і Badoo.
  • YouTube став найбільш популярним додатком для відтворення відео, а Netflix став другим за популярністю.

Загалом дослідження охопило ринки 10 країн, серед яких США, Канада, Мексика, Сінгапур, Індія, Туреччина.


У серпні 2021 року BBC також повідомляли, що TikTok випередив Facebook і став найбільш завантажуваним додатком у світі. Про це свідчить і статистика Sensor Tower, опублікована в січні 2022 року. Користувачі завантажували TikTok найчастіше серед усіх неігрових застосунків (102 мільйони завантажень).

У компаніях Google та Apple назвали ігри та додатки, які користувачі найчастіше завантажували у 2021 році.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі