Sensor Tower назвала найприбутковіші додатки в Європі за 2021 рік, повідомляє ain.ua.

Серед неігрових застосунків найбільше заробив Tinder (392 мільйони доларів за рік), а найчастіше користувачі завантажували TikTok (102 мільйони завантажень серед європейців).

Серед ігрових застосунків на першому місці за прибутковістю в Європі опинилася PUBG Mobile (Tencent). Другою стала гра Coin Master від ізраїльських розробників Moon Active, які мають офіси в Києві, Харкові та Львові. Ця гра також на першому місці в Google Play. На третьому місці в загальному рейтингу – гра Roblox (Roblox Corporation).

Загалом європейські користувачі витратили в магазинах додатків App Store і Google Play 18,3 мільярда за рік, що майже на 23% більше, ніж у 2020 році.

Повний звіт Sensor Tower можна переглянути тут.


Coin Master це стратегічна гра, за сюжетом якої треба будувати свої селища й атакувати селища інших гравців, отримуючи грошові бонуси. Вона вийшла в грудні 2010 року.

Також компанії Google та Apple назвали ігри та додатки, які користувачі найчастіше завантажували у 2021 році. У номінації Google «Ігри на кожен день» однією з найкращих стала гра «‎‎Вежі: Розслаблювальна Головоломка» (Towers: Relaxing Puzzle) від української студії JOX Development.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі