Monobank та «Альфа-Банк» у своїх додатках почали бета-тестування покупки акцій на фондовому ринку, повідомляє ain.ua.

Тестування поки що закрите. Наприклад, розділ «Інвестиції» в застосунку «Альфа-Банку» доступний для 7 тисяч користувачів, каже голова ритейлу Ольга Філіпенко.

Скриншот: Ольга Філіпенко

На скриншоті видно, що користувачі, які беруть участь у тестуванні, можуть купити акції Apple, Microsoft, Visa, Amazon, Сoca Cola, PayPal та інших іноземних компаній.

18 грудня 2022 року про тестування нової функції також повідомив співзасновник Monobank Олег Гороховський. Купити акції поки можуть лише співробітники проєкту.

Скриншот: Олег Гороховський

Monobank планував запустити розділ «Акції» в додатку восени 2021 року, але перемовини з американським брокером не були успішними, тому запуск перенесли на перший квартал 2022 року.


Українцям дозволили купувати акції світових компаній у лютому 2018 року. До цього цінні папери, розміщені на закордонних біржах, могли купувати лише крупні інвестори. Торгівля акціями в Україні має здійснюватися через компанію-брокера, яка має відповідну ліцензію. Поки невідомо, які компанії cтануть посередниками між Monobank або «Альфа-Банк» і покупцями акцій.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі