В Україні 610 тисяч користувачів Monobank отримали виплати в межах програми «єПідтримка», пише засновник Monobank Олег Гороховський.

Загалом клієнти банку відкрили півтора мільйона карт і витратили вже близько 30 мільйонів гривень з цих виплат.

ось На що українці витрачають тисячу за вакцинацію:

  • книжкові магазини – 44,57%;
  • кінотеатри – 23,83%;
  • залізничні квитки на подорожі по Україні – 14,06%;
  • театри – 8,98%;
  • спортзали – 3,56%;
  • концерти – 3,81%;
  • музеї – 0,64%;
  • авіаквитки для подорожей по Україні – 0,55%.

За словами міністра культури України Олександра Ткаченка, люди так масово почали купувати книжки за ці виплати, що сайти деяких книжкових магазинів не витримали попиту й «лягли».

«Хто б що не казав, але це непоганий стимул для підвищення рівня читання в Україні. Сподіваюся, що цю динаміку вдасться зберегти й після», – додає він.

Окрім того, Гороховський каже, що до кінця 2021 року українці зможуть замовити пластикову картку «єПідтримки» додатково до віртуальної карти.

Офіційно виплати стартують з 19 грудня, однак українці, які оформили картку Monobank, уже почали отримувати тисячу за вакцинацію.


Послуга «єПідтримка» – це можливість отримати 1000 гривень повністю вакцинованим українцям, які досягли повноліття та мають «зелений» COVID-сертифікат у «Дії». Щоб отримати гроші на першому етапі виплат, треба подати заяву в «Дії» з 19 до 29 грудня (або з 13 грудня, якщо ви записалися на пілотний проєкт).

Гроші можна буде витратити впродовж чотирьох місяців після надходження й лише в певних сферах: придбати абонемент у спортзал, сходити до кінотеатру, театру, музею, на концерт або на мистецьку виставку. Також можна буде купити книги та квитки для мандрівок Україною (залізницею й літаками).

Українці у віці старше 60 років зможуть витратити тисячу за вакцинацію на соціальні потреби, зокрема на купівлю ліків.

Наразі оформити картку «єПідтримки» можна в шести банках: Monobank, «А-банк», «Альфа-банк», «Укргазбанк», «Приватбанк» та «Ощадбанк».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: скриншот із відео