Музичний стримінговий сервіс Spotify придбає платформу аудіокниг Findaway і додасть у свій застосунок розділ з книгами, пише The Verge, посилаючись на слова керівника напряму подкастів Spotify Ніра Цикермана.

За його словами, Spotify хоче залучити ту аудиторію, яка раніше йшла на інші платформи, щоб слухати аудіокниги.

Команда стримінгу планує зробити аудіокниги «більш насиченим і демократичним досвідом» для користувачів. Доступ до аудіокниг відкриють для всіх своїх підписників, яких наразі близько 381 мільйона людей. 

Умови угоди та ціна поки не розкриваються. Однак відомо, що угоду закриють до кінця 2021 року, а на початку 2022 року вже заплановані перші інтеграції аудіокниг на стримінг.


Платформа Findaway була заснована у 2004 році. Вона розповсюджує аудіокниги на різні платформи та створює їх. Серед партнерів Findaway – компанії Apple, Google, Storytel, Scribd, Overdrive, Audiobooks та інші.

Музичний сервіс Spotify запустив міські чарти для більшості країн світу, які відображаються на спеціальному сайті. В Україні поки доступний лише Київ.

У чарті можна подивитися, як довго композиція тримається в рейтингу, а також дізнатися, яку позицію вона займала до цього.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі