Суд загальної юрисдикції Європейського Союзу відхилив апеляцію Google на штраф у 2,4 мільярда євро, який Брюссель наклав на інтернет-гіганта за зловживання панівним положенням на ринку пошукових систем, повідомляє «Європейська правда».

Єврокомісія оштрафувала компанію у червні 2017 року. Google мала протягом 90 днів припинити всі дії або сплатити штрафні санкції в розмірі до 5% від середньодобового обороту материнської компанії Alphabet.

У вересні 2017 року Google подала апеляцію до Суду Європейського союзу на рішення Єврокомісії у вересні 2017 року. В апеляції йшлося, що ЄС у справі про пошукову систему «помилився із законом, фактами та економікою».

Суд заявив, що Google віддав перевагу власному сервісу у рейтингу результатів пошуку. Він відкинув аргумент компанії про те, що великі інтернет-магазини мають свої власні інтернет-сайти, заявивши, що «ці платформи не перебувають на одному ринку», на якому користувачі здійснюють порівняння покупок.


Ця справа є однією із трьох проти компанії Google, яка зараз проходить через систему апеляцій ЄС. На 2017 рік розмір штрафу був найбільшим у Євросоюзі. Але пізніше його перевищив штраф у розмірі 4,3 мільярда євро проти Google за порушення антимонопольного законодавства у справі, пов'язаній з операційною системою Android.

Проте, за інформацією джерела, Google може звернутися до найвищої судової інстанції ЄС, Європейського Суду, щоб він виніс остаточне рішення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі