Засновник компанії Tesla Ілон Маск влаштував опитування у Twitter, де пропонує користувачам соцмережі вирішити, чи продавати 10% акцій компанії, що складають 21 мільярд доларів.

До закінчення голосування залишилось 4 години. Станом на 16:00 проголосувало вже трохи більше 3 мільйонів осіб. Поки що лідирує пропозиція продати акції, «за» — 57,1% людей.

«Останнім часом дуже багато говорять про те, що нереалізований прибуток — це засіб ухилення від сплати податків, тому я пропоную продати 10% моїх акцій Tesla», – пише Маск.

За його словами, він не отримує зарплату чи інші бонуси, а єдиний для нього спосіб платити податки – продавати акції.

У Reuters зазначають, що таким чином Маск відреагував на запропонований у США податок для багатих людей, який торкнеться нереалізованого приросту капіталу.


У жовтні 2021 року Ілон Маск став найбагатшою людиною за всю історію – вартість його статків сягнула 271,3 мільярда доларів, а капіталізація Tesla перевищила 1 трильйон доларів.

У січні 2021 року Ілон Маск обігнав Джеффа Безоса й став найбагатшою людиною світу.

У вересні 2021 року Ілон Маск став третьою людиною світу, чиї стати перевищили 200 мільярдів доларів (після Безоса й президента Louis Vitton Бернара Арно). Відтоді він залишався першим у рейтингу мільярдерів.

Одна з головний цілей Ілона Маска – колонізувати Марс. Він працює над тим, щоб його компанія SpaceX висадила людей на Марсі до 2026 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: скриншот з відео