Ілон Маск відкрив завод «Гігафабрика» в громаді Грюнхайде на південному-сході Берліна й влаштував там рейв, пише видання Business Insider.

«Гігафабрика» стала першим заводом Tesla в Європі.

Музику на фестивалі зіграв німецький діджей Boris Brejcha. Також для гостей фестивалю провели екскурсію цехами нового заводу й дозволили взяти участь у тест-драйві Tesla Model Y.

Маск також пообіцяв відкрити на території заводу крафтову пивоварню й техно-клуб.

Компанія Tesla отримала спеціальний дозвіл, щоб обійти коронавірусні обмеження. На захід запросили близько дев’яти тисяч людей, тимчасом як у місті діють обмеження на п’ять тисяч відвідувачів.

Водночас за парканом заводу активісти влаштували акцію протесту. Причини – велика кількість питної води, яка потрібна для роботи заводу, і вирублення лісів під його будівництво.


Про плани будувати завод у громаді Грюнхайде в землі Бранденбург у Tesla говорили ще в листопаді 2019 року.

Для цього придбали ділянку площею 300 гектарів. Вона розташована в спеціально відведеній промисловій зоні, сьогодні її перевіряють на наявність зброї часів Другої світової війни.

За угодою, яку підписали з місцевою владою, попередня вартість майна становить 40,91 мільйона євро. Очікують, що новий завод Tesla відкриє 7000 нових робочих місць.

Завод планують відкрити в листопаді 2021 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Tesla