У соцмережі Telegram 4 жовтня зареєструвалися близько 70 мільйонів нових користувачів, поки не працювали Instagram і Facebook, пише засновник Telegram Павло Дуров.

Це рекордний показник реєстрації нових юзерів в історії соцмережі.

За його словами, Telegram працював без перебоїв. Тільки жителі Північної та Південної Америки мали проблеми зі швидкістю завантаження сторінок.


4 жовтня 2021 року в роботі соцмереж Instagram, Facebook і Whatsapp відбувся глобальний збій у роботі мобільних та десктопних версій.

Збій тривав 6 годин. Сайти запрацювали близько 1:00 за українським часом. У Facebook заявили, що проблеми в роботі платформ виникли через зміну конфігурації маршрутизаторів.

Цей збій став одним із найсерйозніших в історії Facebook. Схожий інцидент відбувся й у 2019 році, проте тоді соцмережа не працювала близько години.

Також з’явилася інформація, що особисті дані 1,5 мільярда користувачів соцмережі виставили на продаж. Проте в компанії наголосили, що наразі немає доказів, які могли б це підтвердити.

Окрім Facebook, Instagram і WhatsApp, виникли проблеми із роботою Twitter, Telegram, TikTok, сервісів Google та Amazon, музичного сервісу Spotify, стримінгового сервісу Netflix, телекомунікаційної компанії Virgin Media, а також багатьох інших сайтів та сервісів.

5 жовтня 2021-го засновник Facebook Марк Цукерберг вибачився перед користувачам соцмереж. Через це він утратив майже 6,5 мільярда доларів та опустився на шосте місце в переліку найбагатших бізнесменів за версією Forbes.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Jonas Lee